Mike Ashley që është pronar zyrtar i Newcastles, i ka lajmëruar zyrtarisht avokatët e tij duke u thënë se klubit do të shitet deri në fund të viti.

Ashley e kishte blerë klubin në vitin 2007 për 150 milionë euro dhe ishte pronar i vetëm me 10 për qind të aksioneve.

“Ka pasur shumë spekulime rreth qëllimit të tim për të shitur klubin. Mendoj se është bërë një investim serioz në vitet e fundit, dhe mendoj se puna ime te klubi ka përfunduar”.

“Ka ardhur koha për ndryshim. Qëllimi ynë tashmë është të shesim klubin brenda vitit”, ka thënë Ashley.

Flitet se klubi mund të shitet për 400 milionë euro dhe tashmë flitet për një blerës të mundshëm që është femër.

Amanda Staveley, një sipërmarrëse e suksesshme kishte shprehur dëshirën që ta blejë klubin.

Ajo madhe në tetot ishte prezent në stadiumin St James’ Park.

Amanda ishte ndërmjetëse edhe në shitjen e Manchester Cityt kur u ble në vitin 2008 nga Sheik Mansour.

Ajo është pjesë e investimeve që vijnë nga Abu Dhabi dhe Katari.

Me ta dëgjuar lajmin, legjenda e Neëcastle United, Alan Shearer, se klubi do të shitet, ia ka postuar një video nga një serie televizive ku shihen disa persona duke u gëzuar.

Shearer kishte punuar me Ashley kur ai erdhi në klub në vitin. /Telegrafi/