Me ndeshjet e fundit mes Bullgarisë dhe Maqedonisë Veriore, ka përfunduar turneu i YDF-së. Femrat e Bullgarisë kanë fituar 75-39, kurse meshkujt fituan 114-56.

Turneu për katër ditë me radhë është organizuar në Therandë në të dyja konkurrencat për grupmoshën U-14. Ky ishte edhe një organizim nga Federata e Basketbollit e Kosovës (FBK), që ka përvojë në organizimin e garave ndërkombëtare.

Kosova te femrat përfundoi turneun me dy fitore dhe dy humbje, kurse te meshkujt me tri fitore dhe vetëm një humbje.

Turneu do të vazhdojë edhe në shtetet e ardhshme, ku qëllimi përveç garues është të fitojnë përvojë dhe të jenë të përgatitur për të ardhmen.


Rezultatet

E shtunë (9 prill)

Kosova (F) – Rumania (F) 51-74

Kosova (M) – Rumania (M) 90-60

Bullgaria (F) – Turqia (F) 61-67

Bullgaria (M) – Turqia (M) 89-53

Maqedonia V. (F) – Kosova (F) 44-66

Maqedonia V. (M) – Kosova (M) 86-110

E diel (10 prill)

Turqia (F) – Rumania (F) 48-50

Turqia (M) – Rumania (M) 93-69

Kosova (F) – Bullgaria (F) 51-89

Kosova (M) – Bullgaria (M) 53-96

Maqedonia V. (F) – Turqia (F) 43-71

Maqedonia V. (M) – Turqia (M) 58-98

E hënë (11 prill)

Rumania (F) – Maqedonia V. (F) 83-35

Rumania (M) – Maqedonia V. (M) 79-63

Kosova (F) – Turqia (F) 62-49

Kosova (M) – Turqia (M) 58-48

Rumania (F) – Bullgaria (F) 57-53

Rumania (M) – Bullgaria (M) 47-109

E martë (12 prill)

Bullgaria (F) – Maqedonia V. (F) 75-39

Bullgaria (M) – Maqedonia V. (M) 114-56