Netflix mbushi 25 vjeç të hënën.

Gjiganti i transmetimit u themelua më 29 gusht të vitit 1997 nga Reed Hastings, bashkë-CEO i saj aktual, dhe Marc Randolph, CEO i parë që u largua nga kompania në vitin 2002 pasi u bë publike.

Netflix ka pësuar shumë ndryshime gjatë atij çerek shekulli, nga fillimi si një kompani DVD me postë deri në lansimin e shërbimit të saj të transmetimit të internetit për të krijuar përmbajtje origjinale.

Logoja e saj gjithashtu ka kaluar nëpër disa rishikime, dhe e para ishte shumë larg modelit të saj aktual kuq e zi.

Kishte ngjyrë vjollcë dhe të zezë, me një mbështjellje filmi që rrotullohej nëpër të, duke ndarë fjalën “Net” dhe Flix”. /Telegrafi/

Reklama