“Squid Game” e Netflix mund të jetë një nga serialet më të njohura sot, por gjithashtu mund të jetë një nga më të diskutueshmet.

Tani, shfaqja e Koresë së Jugut, e cila sheh qindra njerëz të ngarkuar me borxhe të konkurrojnë për një çmim në para në një sërë detyrash mbijetese, është vënë nën kritika mes mësuesve të shkollave, të cilët kanë shqetësime se fëmijët po kopjojnë disa nga sfidat e shfaqura atje.

Dhe sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, shumë nga episodet përmbajnë skena shumë të dhunshme që shohin konkurrentët të vrarë ose të plagosur rëndë.

Kështu, shkolla fillore “John Bramston” në Ilford të Anglisë ua ka dërguar një letër prindërve duke shprehur shqetësimet e saj se fëmijët që kanë parë programin po pretendojnë të qëllojnë njëri-tjetrin në shesh lojërash si një mënyrë për të ri-luajtur shfaqjen.

Në letër thuhet: “Të dashur prindër/kujdestarë, na ka ardhur në vëmendje që një numër i fëmijëve tanë po shikojnë Squid Game në Netflix. Ne kemi vënë re një numër në rritje të fëmijëve që fillojnë të luajnë versionet e tyre të kësaj loje në shesh lojërash – e cila nga ana tjetër po shkakton konflikte brenda grupeve të miqësisë”.

“Fëmijët që po e shikojnë këtë po ekspozohen ndaj skenave realiste të dhunës dhe fatkeqësisht fëmijët po i bëjnë këto sjellje në shesh lojërash të cilat nuk do të tolerohen”.

Ndërkohë, një shkollë tjetër në Kent, Sandown, ka filluar të ofrojë mësime shtesë mbi dhunën dhe dëmet në internet në përgjigje të popullaritetit të programit.

Një zëdhënëse e shkollës tha: “Ne jemi gjithmonë duke përditësuar këshillat tona për prindërit dhe fëmijët, është diçka që ne po e përditësojmë vazhdimisht”.

Por jo vetëm në Angli.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, “Squid Game” ka çuar në shqetësime edhe një shkollë belge pasi fëmijët filluan të luajnë versionin e tyre.

Fëmijët në shkollën komunale të Erquelinnes Béguinage Hainaut janë kapur duke luajtur versione të ndryshme nga shfaqja.

Dhe për të imituar rezultatin e shfaqjes – ku konkurrentët vriten pasi humbasin – fëmijët gjithashtu “rrahin” humbësin, paralajmëron shkolla.

Squid Game u shkrua fillimisht në vitin 2008, por u deshën më shumë se 10 vjet që shfaqja të fillonte. /Telegrafi/