LAJMI I FUNDIT:

Ndahen çmimet e “Art Without Limit International Film Festival” 2021

Ndahen çmimet e “Art Without Limit International Film Festival” 2021

Mbrëmë në Teatrin Kombëtar të Kosovës ishte ceremonia e natës finale dhe ndarja e çmimeve e “Art Without Limit International Film Festival” 2

Duke patur parasysh se data 03 dhjetor, është ditë Ndërkombëtare e aftësisë së kufizuar, mbrëmë ishte një emocion i veçantë pasi që e gjithë mbrëmja ishte në duart e përsonave me aftësi të kufizuar, duke filluar nga bendi i mrekulluar nga Shkodra “The Door-Albania” ku të gjithë anëtarët e bendit janë persona me aftësi të kufizuar!

Programi ishte i pasur me shumë momente të bukura sipas skenarit, por edhe me supriza dhe dhurata për njëri tjetrin (jasht skenarit).


Faleminderit Teatrit Kombëtar, grupit të grave Lira, publikut të mrekullueshëm dhe artëdashësve që ishin prezent në sallën e Teatrit Kombëtar, korit diplomatik, Ambasadorëve të akredituar në Kosovë, përfaqësuesve të ambasadve, Organizatave të aftësisë së kufizuar, organizatave të shoqërisë civile, mediave, moderatorëve; Elvana Shala dhe Haki Kika, stafit të mrekullueshëm të “Art Without Limit International Film Festival” dhe gjithë atyre të cilët kontribuan që kjo natë të bëhet e mrekullueshme!

Ky edicion i festivalit ishte i përbërë nga 3 juri:

*Juria kryesore e Festivalit
*Juria e mediave
*Juria e organizatave të aftësisë së kufizuar
Pjestarët e jurisë mbrëmë kan ndarë 11 çmime për të gjitha kategoritë e filmave.

1 BEST FICTION
“LORIN”
Switzerland

2 BEST DOCUMENTARY
“POSITIVE ALL THE WAY”
United States

3 BEST ANIMATION
“PENALTY OF JUSTICE”
Ukraine

4 BEST STORY IN THE FILM FOR EMPOWERMENT WOMEN
“AFTER RIO”
FRANCE

5 BEST SCRIPT
“PACING THE POOL”
AUSTRALIA

6 BEST CAMERA
“THE LEGEND OF ORIOL” By Rubén Jiménez Sanz
SPAIN

7 BEST DIRECTOR
“TOM’S MARBLES” By Christian Vinciguerra, Rudy Marchello
FRANCE

8 BEST STORY ABOUT RIGHTS OF PERSONS WITH DISABILITIES (Ky çmim është ndarë nga juria e organizatave të aftësisë së kufizuar)
“THE MOTHER’S SCREENPLAY” By KASTRIOT SAQIPI
KOSOVO

9 ART WITHOUT LIMIT (ky çmim ndahet nga drejtuesit e Art Without Limit International Film Festival)
“NJË ZË I HESHTUR SHPRESE” ERGYS KAVAJA
ALBANIA

10 SPECIAL MENTION
“ENDRRA VAZHDON “ By MARVIKS SHANTOJA
ALBANIA

11; BEST STORY IN THE FILM (çmim nga juria e mediave)
“AURORA” by Massimiliano Gallo
ITALY. /Telegrafi/