Derisa Lojërat Olimpike po vazhdojnë të dhurojnë spektakël, një skandal ka zbehur organizimin e tyre.

Toshiro Muto, Drejtori i Përgjithshëm i lojërave që po mbahen në Tokio ka konfirmuar se një numër i konsiderueshëm i atletëve janë zënë duke konsumuar alkool brenda Fshatit Olimpik.

“Natën e 31 korrikut, shumë atletë dhe anëtarë të delegacionit ishin në park brenda Fshatit dhe ata po pinin alkooli dhe ishin të vetëdijshëm për këtë fakt”, ka thënë ai.

Nuk e pranoi diskualifikimin në "Tokio 2020", boksieri francez grushtoi kamerën si shenjë proteste Nuk e pranoi diskualifikimin në "Tokio 2020", boksieri francez grushtoi kamerën si shenjë proteste

“Ne jemi duke e hetuar rastin dhe bazuar në rezultatet, do të ndërmarrim masa të duhura”.

Edhe pse është e kundërligjshme të konsumohet alkooli në një nivel të tilla të garave, atletëve nuk u është ndaluar një gjë e tillë të bëhej në dhomat e tyre.

Vrapuesja Olimpike thotë se u dërgua në aeroport kundër vullnetit të saj, derisa refuzon të kthehet në vendlindje Vrapuesja Olimpike thotë se u dërgua në aeroport kundër vullnetit të saj, derisa refuzon të kthehet në vendlindje

Mirëpo, kur atletët kanë filluar të konsumonin alkoolin jashtë dhomave të tyre dhe në ambient të hapur, atëherë është ngritur alarmi.

Atletët e zënë duke konsumuar alkool pritet që të suspendohen dhe të përballen me masa disiplinore. /Telegrafi/