LAJMI I FUNDIT:

Ky është telefoni i parë që merr versionin global të ndërfaqes MIUI 14

Ky është telefoni i parë që merr versionin global të ndërfaqes MIUI 14

Më shumë se një muaj më parë, Xiaomi prezantoi MIUI 14, bazuar në Android 13. Menjëherë pas kësaj, ai filloi të arrinte në disa telefona Xiaomi në Kinë dhe tani më në fund ka mbërritur globalisht.

Xiaomi 12 është telefoni i parë global i Xiaomi që fillon të marrë MIUI 14. Përveç MIUI 14, pra Android 13, përditësimi përfshin gjithashtu patch-in e sigurisë të janarit 2023.


Ky përmirësim është aktualisht i disponueshëm për përdoruesit beta. Përditësimi vjen me numrin e firmuerit MIUI 14.0.2.0. (TLXMIXM) dhe peshon rreth 4,43 GB. Mund të shkarkohet gjithashtu nga baza e të dhënave të Xiaomi.

Versioni Pro nuk ka filluar të marrë ende MIUI 14.

Gjatë prezantimit, Xiaomi deklaroi se MIUI 14 do të ketë performancë dhe efikasitet të përmirësuar. Përveç kësaj, u bënë ndryshime të mëdha në dizajn. Kompania ka prezantuar ndryshime për ikonat, por edhe të gjithë ndërfaqen. Ikonat janë më të mëdha dhe madhësia e tyre mund të rregullohet.

Gjithashtu, numri i aplikacioneve të para-instaluara është zvogëluar ndjeshëm dhe tani ka vetëm tetë aplikacione që nuk mund të çinstalohen. Xiaomi pretendon se rrjedhshmëria e sistemit është përmirësuar deri në 60 për qind dhe aplikacionet e palëve të treta thuhet se do të ofrojnë performancë dhe efikasitet të përmirësuar.

MIUI 14 gjithashtu vjen me veçorinë Photon Engine. Funksioni thuhet se funksionon në Android, i cili mund të qaset nga zhvilluesit e aplikacioneve të palëve të treta. Në fakt do t’i lejojë zhvilluesit të thjeshtojnë aplikacionet e tyre dhe t’i bëjnë ato më të shpejta. Xiaomi thekson më tej se ky funksion do të përshpejtojë përputhshmërinë ose rrjedhshmërinë e aplikacioneve të palëve të treta deri në 88 për qind. Nga ana tjetër, funksioni do të zvogëlojë gjithashtu konsumin e energjisë së aplikacioneve deri në 16 për qind. /Telegrafi/