Sadiq Khan ka anuluar festimet e Vitit të Ri në Londër, pasi ai konfirmoi se nuk do të ketë “fishekzjarre” dhe “asgjë nuk do të ndodhë” më 31 dhjetor.

Kryetari i Bashkisë së Londrës shpjegoi shfaqjen, e cila zakonisht zhvillohet afër London Eye, ku ka thënë se nuk do të zhvillohet kjo pasi ‘ne nuk kemi mundësi’ të kemi një numër të madh njerëzish që mblidhen mes pandemisë së coronavirusit, shkruan Daily Mail.

Khan shtoi që Viti i Ri do të mirëpritet si ‘diçka që njerëzit mund të shijojnë në komoditetin e dhomave të tyre të jetesës’, por nuk ishte në gjendje të jepte detaje më shumë.

Duke folur për LBC sot, ai tha: ‘Unë mund t’ju them se nuk do të ketë fishekzjarrë në prag të Vitit të Ri këtë vit si në vitet e mëparshme, ne thjesht nuk kemi mundësi të kemi numrin e njerëzve që mblidhen në prag të Vitit të Ri për ti parë fishekzjarret.

“Ajo për të cilën po punojmë, nuk jemi në gjendje të shpjegojmë se çfarë është akoma, por ajo që po punojmë është diçka që njerëzit mund ta shijojnë nga TV në komoditetin dhe sigurinë e dhomave të tyre të jetesës”, tha ai.

I pyetur se si do t’i mbante njerëzit larg Londrës natën, ai u përgjigj: “Epo nuk do të ketë asgjë në qytet”.

Natën e Vitit të Ri zakonisht sheh rreth 100,000 njerëz që mblidhen pranë South Bank në Londër për të parë një shfaqje fishekzjarresh përtej lumit Thames.

Shfaqja, e cila u shikua nga më shumë se 11 milionë njerëz në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar në televizion në vitin 2018, kishte një buxhet të përgjithshëm prej 2.3 milionë atë vit. /Telegrafi/