Gjyqtari federal në Los Angelos ka hedhur poshtë një padi për ngacmim seksual të paraqitur nga aktorja Ashley Judd kundër producentit të filmave të Hollivudit, Harvey Weinstein.

Gjykatësi urdhëroi që, pa marrë parasysh atë vendim, aktorja mund të vazhdojë me padinë e paraqitur kundër Weinsteinin për shpifje, raporton Reuters.

Ajo akuzoi prodhuesin për shpifje në vitin 1998 pasi ajo, sipas pretendimet të saj, mohoi sulmin seksual.

Për të kujtuar, dhjetëra femra kanë pohuar se 66-vjeçari ka ngacmuar disa femra seksualisht ndërsa Juddin e kishte përdhunuar.

Ndër më të famshmit janë paditë nga aktorja Keith Beckinsale, Lizette Anthony dhe Gwyneth Paltrow.

Weinstein mohoi se kishte kryer marrëdhënie seksuale pa pëlqimin e të apostrofuarave.

Lawrence hedh poshtë pohimet se ka fjetur me Weinsteinin dhe më pas e ka fituar çmimin Oscar Lawrence hedh poshtë pohimet se ka fjetur me Weinsteinin dhe më pas e ka fituar çmimin Oscar

Akuzat kundër producentit të Hollivudit u shkaktuan nga lëvizja “#MeToo, qëllimi i së cilës ishte tërheqja e vëmendjes ndaj pranisë së gjerë të rasteve të abuzimit seksual dhe sulmit.

Ndryshe, policia e Londrës hetoi disa raste të sulmit seksual, në të cilin Weinstein u shënua si një kryerës. /Telegrafi/