Se a është rezistenca e trupit e zvogëluar, mund të dyshosh atëherë kur të fillojnë të shfaqen infeksionet, qoftë ato virusale, bakteriale apo kërpudhore.

Edona Llonçari
edona.lloncari@flp.com

Imuniteti i mundëson trupit që me sukses të luftojë me to dhe pikërisht për këtë shkak është shumë me rëndësi të kemi sistem të fortë të imunitetit, posaçërisht në ditët e ftohta.

Infeksionet më të shpeshta janë të sistemit të frymëmarrjes, varicela (lia e ujit), infeksionet e organeve urinare, infeksionet gjinekologjike kërpudhore, ftohja etj.

Shkaktarët për zvogëlim të rezistencës mund të jenë shumë. Më së shpeshti janë stresi, disa ilaçe, ushqimi i njëllojtë dhe i pashëndetshëm, mungesa e gjumit, lëvizja e vogël, përdorimi i shpeshtë i antibiotikëve.

Në vjeshtë shëndeti ynë bëhet posaçërisht i lëndueshëm edhe për shkak të dallimeve të vazhdueshme të temperaturës dhe të kontakteve të shpeshta me njerëzit në hapësira të mbyllura, gjë që mundësohet bartja e virusit nga njeriu te njeriu.

Fatmirësisht, natyra është kujdesur për atë që në dispozicion të na vërë forcuesit e imunitetit në formë të artikujve të llojllojshëm e të shijshëm.

Bima Aloe vera do t’i zgjidhë shumë probleme tuaja shëndetësore, në rend të parë në saje të asaj që do të forcojë imunitetin tuaj.

Aloe vera përbëhet nga vitaminat B, C dhe E bashkë me thartirën folike dhe përmirëson sistemin e imunitetit të organizmit. Pra, kur trupi të jetë i furnizuar me vitamina, shkëlqimi i lëkurës është i dukshëm.

Tashmë kemi theksuar se sa është e rëndësishme aloe vera për detoksikimin dhe pastrimin e organizmit nga helmet e metaleve të rënda të dëmshme.

Aloe vera është antioksidant, gjë që do të thotë se pengon formimin e radikaleve të lira të cilat mund të jenë shkaktarët e sëmundjeve më të rënda. Në atë mënyrë, ngadalëson plakjen dhe organizmi juaj është biologjikisht më i ri.

Ndikon në shëndetin e organizmit në përgjithësi, nëpërmjet stimulimit të punës së organeve, shkatërrimit të mikroorganizmave patogjenë deri te pastrimi i gjakut.

Ajo ka cilësi antibakteriale, kundërinflamatore, imunostimulative, antioksidative dhe imunomodulatore. Stimulon krijimin e antitrupave.

Pos veprimit të drejtpërdrejtë në imunitet, vepron edhe në mënyrë të tërthortë. Përshpejton detoksikimin punën e organeve të brendshme dhe ndihmon tretjen.

Aloe forcon imunitetin, liron trupin nga toksinat, alkooli, narkotiku dhe helmet me prejardhje tjetër dhe radikalet e lira, si dhe ka veprim detoksikues dhe antioksidues.

Marrja e xhelit të aloe verës në kohëzgjatje prej 14 ditësh shton kapacitetin antioksidues të organizmit.

Krijimi i radikaleve të lira paraqet momentin kyç në nxitjen e sëmundjes andaj kapaciteti antioksidues i organizmit është shumë i rëndësishëm. Zvogëlon numrin e baktereve patogjene me çka shfaq gjithashtu efekt në imunitet.

Aloe vera gjithashtu ndihmon në krijimin e organizmit alkal ph me çka pengon zhvillimin e baktereve, viruseve dhe kërpudhave, gjë që të gjitha bashkë kanë efekt të rëndësishëm në imunitet dhe përmirëson gjendjen e përgjithshme të organizmit. /Telegrafi/