Facebook ju lejon të bëni shumë gjëra, të takoni miqtë tuaj të vjetër, të ndiqni markat për të marrë njoftime, të blini dhe të shisni sende të reja ose të përdorura.

Megjithatë një grua në Teksas ka ngritur kohët e fundit një padi kundër Facebook-ut, në të cilën ajo pretendon se rrjeti social “mundësoi” trafikimin e qenieve njerëzore.

Gruaja pretendon se kur ishte 15 vjeç, ajo u shoqërua nga një përdorues i Facebook-ut i cili u paraqit si një “mik”, i cili më vonë u shndërrua në një menaxhues të një rrjeti trafikimi që e rrahu dhe e përdhunoi atë dhe pastaj e detyroi atë në trafik seksual.

Ai pastaj ka postuar fotot e gruas në Backpage.com.

Padia në thelb pretendon se Facebook nuk bëri mjaftueshëm për të verifikuar identitetin e përdoruesit dhe se Facebook nuk i paralajmëroi përdorueses se trafikantët e mundshëm të seksit po vepronin në faqen e saj të internetit. Backpage.com është mbyllur më parë këtë vit ku autoritetet besonin se faqja ishte përdorur për të lehtësuar trafikimin e seksit.

Facebook ka lëshuar një deklaratë për Engadget, që thotë: “Trafikimi i qenieve njerëzore është aktivitet kriminal dhe nuk lejohet në Facebook. Ne përdorim teknologjinë për të penguar këtë lloj abuzimi dhe inkurajojmë njerëzit që të përdorin lidhjet e raportimit të gjetura në të gjithë faqen tonë në mënyrë që ekipi ynë i ekspertëve të mund të rishikojë përmbajtjen me shpejtësi. Facebook gjithashtu punon ngushtë me organizatën antitrafik dhe kompanitë e tjera të teknologjisë dhe ne i raportojmë organeve kompetente të gjitha rastet e shfrytëzimit seksual të fëmijëve “. /Telegrafi/