Banorët e zonave veriore të Evropës duhet të jenë të përgatitur për temperatura më të ulëta se normalja gjatë periudhës nga dhjetori në shkurt, ndërsa rajonet jugore do të jetë në gjendje të përjetojnë një mot të ngrohtë, por me erëra të forta dhe shi, thanë sot zyrtarët e kompanisë meteorologjike Vedder.

“Nëntori ishte vazhdim i muajve të ngrohtë në Evropë, edhe pse në dhjetë ditët e fundit të muajit pritej të kishte një ftohje të konsiderueshme, veçanërisht rreth verilindjes të Evropës,” tha meteorologu kryesor i kompanisë Todd Crawford, raporton Reuters.

Sipas llogaritjeve të kompanisë, e cila është në pronësi të IBM Corporation, gjatë muajit dhjetor disa vende në pjesën veriore të Evropës, në disa zona perëndimore, mund të presin një mot të ngrohtë, por në janar dhe shkurt temperaturat do të jetë më të ulëta se zakonisht për këtë kohë të vitit.

Në jug të Evropës në tre muajt e ardhshëm do të priten temperatura më të larta se normalja, përveç gjatë dhjetorit në pjesët perëndimore, ku do të ketë një rënie të temperaturës nën nivelin normal. /kp/Telegrafi/