Gjithçka rreth puçit ushtarak në Turqi Gjithçka rreth puçit ushtarak në Turqi

Presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan, është duke dhënë deklarate nga Stambolli, me ç’rast ka bërë thirrje për presidentin amerikan Barack Obama, që të arrestojë Fethullah Gulenin ose ta deportojë atë në Turqi, që të përballet me akuzat për grusht shtet, shkruan The Guardian, transmeton Klan Kosova.

Ai ka thënë që nëse Turqia dhe Shtetet e Bashkuar janë në të vërtet aleate, atëherë presidenti amerikan do të ofrojë ndihmë sa i përket imamit në migrim, i cili aktualisht jeton në Pensilvani.

Nder të tjera Erdogan ka deklaruar që tentimi për grusht shtet është bërë nga një grup i vogël brenda ushtrisë jo nga Ushtria në tërësi.