Një ditë me mjaftë befasi ka qenë sot në Lojvrat Olimpike ‘Tokio 2020’.

Fillimisht në kërcim për së gjati me tre hapa në konkurrencën e femrave, Yulimar Royas nga Venezuela ka rrëmbyer vendin e parë me rekord personal prej 17 centimetra.

Ajo kërceu me 15,67 duke qenë kampione olimpike dhe duke lënë mbrapa shumë garuese të tjera.

Në kërcim së larti në konkurrencën e meshkujve, nuk pati një kampion olimpik, por dy sosh.

Essa Mutaz Barshim nga Katari dhe Gianmarco Tamberi nga Italia fituan të dy medaljen e artë, me kërcim prej 2,37 metra, pa bërë asnjë gabim në pengesat paraprake.

E krejt në fundishte finalja e madhe e 100 metrave në konkurrencën e meshkujve, ku nuk munguan befasitë.

Italiani Lamont Marcell Jacobs fitoi medaljen e artë, duke arritur rekord personale prej 9,80 sekondave, duke lënë mbrapa vetës Fred Kerley dhe Andre de Grasse në pozitat dy dhe tre. /Telegrafi/