Ish-sfiduesi për titullin e kampionit në kategorinë e peshave të rënda, Derrick Lewis, e mirëpret Ilir Latifin në divizionin e peshave të rënda në kuadër të ‘UFC 247’.

Amerikani vjen nga fitorja kundër Blagoy Ivanov në nëntor, ndërsa shqiptari ka pësuar dy humbje në duelet e fundit.

Më poshtë jua sjellim disa fakte, statistika dhe numra interesantë nga karriera e dy luftëtarëve të arteve të përziera marciale:

Derrick Lewis

Derrick Lewis (Foto: Ronald Martinez/Getty Images/Guliver)

Rekordi i karrierës: 22-7-0-1.

Rekordi në UFC: 13-5.

Koha mesatare e një meçi: 9:39.

Mesatarja e nokauteve është 0.43 për15 minuta.

Saktësia goditëse: 50 për qind.

Jep 2.63 goditje të rëndësishme për minutë.

Reklama

Mbrojtja nga goditjet: 44.5 për qind.

Amortizon 2.29 goditje të rëndësishme për një minutë.

Reklama

Saktësia e rrëzimeve: 25 për qind

Realizon mesatarisht 0.52 rrëzime për 15 minuta.

Mbrojtja nga rrëzimet: 53 për qind.

Mesatarja e nënshtrimeve 0.00 për 15 minuta.

Në 13 ndeshjet e fundit ka rekord 10-3

Ka arritur 18 fitore me nokaut në karrierë dhe një me nënshtrim.

I ka përfunduar shtatë duele në raundin e parë.

Lewis 'provokon' Latifin në matjet zyrtare, por shqiptari qëndroi i qet dhe i patrembur Lewis 'provokon' Latifin në matjet zyrtare, por shqiptari qëndroi i qet dhe i patrembur

Ilir Latifi

Ilir Latifi (Foto: Ronald Martinez/Getty Images/Guliver)

Rekordi i karrierës: 15-7-0-1.

Rekordi në UFC: 7-5.

Koha mesatare e një meçi: 7:25.

Mesatarja e nokauteve është 0.67 për 15 minuta.

Saktësia goditëse: 40.6 për qind.

Reklama

Jep 2.29 goditje të rëndësishme për minutë.

Mbrojtja nga goditjet: 55.7 për qind.

Amortizon 3.09 goditje të rëndësishme për një minutë.

Saktësia e rrëzimeve: 30.6 për qind

Realizon mesatarisht 1.85 rrëzime për 15 minuta.

Reklama

Mbrojtja nga rrëzimet: 100 për qind.

Mesatarja e nënshtrimeve 0.51 për 15 minuta.

Latifi ka pesë fitore karriere me nënshtrim dhe gjashtë me nokaut.

Ky është debutimi i tij në kategorinë e peshave të rënda.

I ka përfunduar gjashtë duele në raundin e parë.

/Telegrafi/