LAJMI I FUNDIT:

Coronavirusi, Klintonët i dërgojnë 400 pica stafit mjekësor – pronari i njërës nga piceritë me prejardhje shqiptare

Coronavirusi, Klintonët i dërgojnë 400 pica stafit mjekësor – pronari i njërës nga piceritë me prejardhje shqiptare

New Yorku është bërë epiqendra e re e krizës së coronavirusit në SHBA, ndërkaq punëtorët e kujdesit shëndetësorë kanë punuar pa u ndalur. Me këtë rast Bill dhe Hillary Klinton, ofruan ndihmën e tyre për stafin mjekësor.

Reklama

St. John's Riverside Hospital received 80 pizzas from the Clintons on Wednesday.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, këtë javë Klintonët i dërguan 400 pica në të gjitha spitalet afër zonës së shtëpisë së tyre të Westchester, si shenjë e vlerësimit për punën e palodhshme të profesionistëve mjekësorë, ndërkaq njëra prej picerive rezulton të jetë e Abi Krasniqit  me prejardhje shqiptare.

“Faleminderit që mbroni komunitetet tona, nga Bill dhe Hillary Klinton”, thuhej në një letër falënderimi, ndërsa 80 pica u dorëzuan mbrëmjen e së mërkurës vetëm në Spitalin e Shën Gjonit Riverside.

“Faleminderit për picat e sotme, udhëheqësit si ju do të na nxjerrin nga kjo gjendje”, tha Angela Cirilli, drejtoresha e ultrazërit.

Healthcare workers at Blythedale Children's Hospital enjoying pizza donated by the Clintons.

Rreth 20 pica u dërguan gjithashtu të martën në mbrëmjen e Spitalit të fëmijëve Blythedale i cili kujdeset për foshnjët dhe fëmijët me komplekse mjekësore.

“Festa e ekspozuar me pica për kujdestarët tanë të vijës së parë ishte një surprizë e jashtëzakonshme dhe u vlerësua shumë nga të gjithë”, tha zëdhënësi i spitalit Connie Cornell.

Abi Krasniqi, menaxheri i “Mr.Nick’s Brick Oven Pizza”, tha se restoranti i tij dërgoi 20 pica në Spitalin Memorial të Phelps.

Nick Krasniqi of Mr. Nick's Brick Oven Pizza standing with one of the pizzas that were delivered to Phelps Memorial Hospital.
Nick Krasniqi me njërën nga picat që u dorëzuan në Spitalin Memorial të Phelps.

Ndërsa masa ishte padyshim mbështetëse e punonjësve të kujdesit shëndetësor, Krasniqi tha se kjo ndihmoi edhe biznesin e tij.

“Biznesi ka qenë stabil, mirëpo fitimet u shtuan pas kësaj iniciative”, tha Krasniqi.

“Kjo tregon se (Klintonët) kujdesen për njerëzit e tyre, ata kujdesen për vendin e tyre”, ka thënë ndër tjerash./ Telegrafi/