Një nga bankat më të mëdha franceze Societe Generale ka bërë të ditur se do t’i ndalojë aktivitetet e saja në Rusi si kundërpërgjigje ndaj agresionit ushtarak në Ukrainë.

Po ashtu, banka ka njoftuar se do t’i shesë aksionet e saj te Rosbank.

Societe Generale tha se tërheqja e saj nga Rusia do t’i kushtojë 3.4 miliardë dollarë.

Sipas bankës, transferimi i 99 për qind të aksioneve në Rusi kërkon miratimin e rregullatorit vendas.

Banka Botërore: Ekonomia ruse do të tkurret për 11.2 për qind Banka Botërore: Ekonomia ruse do të tkurret për 11.2 për qind

“Me këtë marrëveshje, grupi do të dalë në mënyrë efektive dhe të rregullt nga Rusia, duke mos shkaktuar ndërprerje për punonjësit dhe klientët”, ka njoftuar banka.

Reklama

Agresioni ushtarak i Rusisë në Ukrainë ka nxitur një varg sanksionesh të ashpra nga Shtetet e Bashkuara, Evropa dhe Britania e Madhe.

Reklama

Sanksionet kanë bërë që mbi 600 kompani perëndimore t’i shesin asetet e tyre në Rusi dhe të largohen nga ky vend. /Telegrafi/