Imuniteti nuk vjen nga qielli. Për të siguruar imunitet sa më të fortë, atëherë është e domosdoshme të ushqehemi shëndosh, me ushqim vitaminoz

Edona Llonçari
edona.lloncari@flp.com

Përdorimi sa më i madh i vitaminës C forcon sistemin imunitar. Kjo vitaminë gjendet në sasi të lartë në bimën aloe Vera, pikërisht nga ajo që quhet Aloe Vera Barbadensis Miller.

Vitaminë C konsiderohet kujdestare e trupit tonë kundër sëmundjeve. Është shumë e fuqishme dhe e dobishme për shëndetin e bukurinë.

Kjo vitaminë C ka edhe fuqi antikancerogjene.

Aloe – bima shumëvjeçare, është burim i Vitaminës C me cilësi të lartë, por edhe të gjitha vitaminave, amino-acideve dhe mineraleve të cilat gjithashtu ndikojnë shumë pozitivisht në forcimin e imunitetit tuaj.

Aloe vera zotëron edhe cilësi antibakteriale, anti-virusore që ndihmojnë sistemin imunitar në pastrimin e trupit nga toksinat dhe patogjenët invadues.

Aloe konsiderohet si regjenerues qelizash, për këtë arsye edhe nuk duhet pritur ardhjen e ndonjë virusi, sikur Corona për të filluar forcimin e imunitetit.

Pija e aloe verës shkatërron qelizat e infektuara, pa prekur ato të shëndetshmet.

Acidet dhe acidi karboksilik në lëngun e saj mund të rregullojnë edhe presionin e lartë të gjakut, mbrojnë arteriet e ngushta, rregullojnë qarkullimin e gjakut dhe zvogëlojnë koagulimin e gjakut.

Sidoqoftë, kjo bimë kaq e pasur me lëndë ushqyese përdoret kudo në botë për raste nga më të ndryshmet dhe shpesh mund të bëjë mrekullinë në shëndetin tuaj.

Çfarë nuk dini rreth “Bimës magjike”

Bima me fletë të trasha të mbushura me një substancë xhelatinoze gjendet në shtëpitë e shumë njerëzve si bimë zbukuruese.

Kjo bimë, pavarësisht aftësisë së saj kuruese, mund të ketë dhe efekte anësorë nëse përdoret në mënyrën e gabuar.

Përdorimi i gjethes së gjallë mund të shkaktojë probleme:

1 – Pjesa e jashtme është toksike;
2 – Bima duhet rritur rreth 4 vjet në vend tropikal, të përdoret pastaj menjëherë pas terheqjes nga toka, për të përfituar nga të mirat e saja;
3 – Ekzistojnë mbi 350 lloje dhe ajo që përmban të gjitha të mirat kurative quhet Aloe Barbadensis Miller;
4- Është me rëndësi të dini se ku e blini dhe kush është kultivuesi;
5- Vetëm një firmë në botë e garanton kualitetin e Aloes* (e vetmja e stabilizuar dhe e certifikuar nga Aloe Science Council). /Telegrafi/