Prokurorja Vilma Ruskovska, është e tmerruar nga qëndrimi i kreut të Policisë Financiare, Arafat Muaremi, ndaj në ndriçimin e rastit Ruskovska bëri thirrje për përfshirjen e faktorit ndërkombëtar.

“Është tmerrues ky presion ndaj prokurorëve nga një person i emëruar nga Qeveria, si dhe ndërhyrja në një rast në prokurori, i cili është rreptësisht i ndaluar sipas Ligjit për Prokurorinë Publike. Pikërisht për shkak të këtij sulmi ndaj prokurorëve ambasada e SHBA-së dhe BE-së, duhet të marrin masa serioze, sepse kjo është më së paku që i takon një vendi anëtar të NATO-s dhe një vendi që ka nisur negociatat për BE ku sundimi i ligjit është imperativ”, është shprehur Ruskoska.

Reklama

Reagimi i saj vjen pasi që dje drejtori i Policisë Financiare në një konferencë për media ka paralajmëruar kallëzime penale kundër kreut dhe disa prokurorëve në prokurorinë që ndjek krimin dhe korrupsionin, ku sipas Ruskovskës kanë qenë ata që kanë luajtur rolin kryesor në ndjekja penale e krimeve të kryera nga zyrtarët shtetërorë.

Reklama

“Dua të pyes se si sulmohen prokurorët kryesorë që i kanë parë rastet kundër Katicës, Remenskit, Rashkovskit dhe Zekirit dhe në të njëjtën kohë po bëjnë disa hetime paraprake për zyrtarët aktualë dhe ish-funksionarët e lartë të pushtetit?

U bëj thirrje të gjitha institucioneve kompetente në vend, por edhe të gjitha institucioneve dhe ambasadave ndërkombëtare, mbi të gjitha Ambasadës Amerikane dhe Zyrës së BE-së, që të kontrollojnë njëherë e përgjithmonë të gjitha faktet dhe të sqarojnë se kush në këtë vend po lufton krimin dhe kush po e kryen krimin. krimi”, thekson Ruskovska.

Reklama

Ajo thotë se është e gatshme të publikojë se çfarë informacioni ka prokuroria për Arafat Muaremin, dhe opinioni të gjykojë se kush e kryen dhe kush e mbron krimin, sepse siç thotë ajo nuk ka asnjëherë dy të vërteta.

Reklama

“Maqedonia nuk është as diktaturë e as monarki, vullneti i disa pushtetarëve aktualë apo ish-qeveritar për prokurorë nuk guxon të sundojë në Maqedoni për të mbyllur sytë para çdo krimi, qoftë edhe në nivelet më të larta të pushtetit”, tha prokurorja Ruskoska.

Drejtori Muaremi i ka bërë thirrje Ruskovskës që të ngrejë akuzë kundër tij nëse ka prova se ka kryer vepër penale.

Reklama

“Nëse ka njohuri dhe informacione për një krim të kryer nga unë, duhet ta vërtetojë atë para opinionit dhe të ngrejë aktakuzë ndaj meje, jo dije dhe informacione boshe dhe të pabaza, duke diskredituar plotësisht pozitën që kryen”, tha Muaremi.

Pas korrespodencës mes Ruskovskës dhe Muaremit, kanë reaguar Asociacioni i prokurorëve publikë, të cilët thonë se asnjëherë nuk janë penguar që në mënyrë të pavarur të kryejnë hetime për të cilat kanë juridiksion.

Reklama

“Prokuroria Publike kishte dhe ka kapacitete dhe mundësi institucionale për të ndërmarrë të gjitha veprimet e nevojshme dhe për të vendosur absolutisht në mënyrë të pavarur për çdo rast, pa pasur nevojë për mbikëqyrje nga ambasadat apo organizatat ndërkombëtare”, deklaruan nga Asociacioni i prokurorëve publikë.

Reklama