Përveç dashurisë së përbashkët midis një babai dhe fëmijës së tyre, nuk mund të ketë dashuri tjetër aq të pastër dhe të mrekullueshme sa ajo e ndarë midis një njeriu dhe qenit të tij.

Qentë janë një tipar i përbashkët i jetës rurale; ata janë të dashur, të vëmendshëm dhe gjithmonë të gatshëm për lojë.

Shprehja “qeni është miku më i mirë i njeriut” nuk u shfaq nga hiçi.

Fakti është se qentë janë kafshë shtëpiake jashtëzakonisht besnike dhe vlerësuese ndaj pronarëve të tyre dhe për rrjedhojë, marrëdhënia që krijohet mes tyre është e pashembullt.

Në këtë drejtim kemi mbledhur 15 fotografi të individëve me qentë e tyre që demonstrojnë dashurinë e pakrahasueshme që ekziston midis një pronari dhe kafshës shtëpiake. /Telegrafi/