Hammonds Furniture analizoi të dhënat e kërkimit për të gjetur bimët më të njohura të shtëpisë, si dhe cilat janë më të vështirat për t’u kujdesur.

Ekspertët ndanë gjithashtu këshilla kryesore për t’u kujdesur për bimët, duke përfshirë zambakun e paqes, i cili ka nevojë për një “organizim të veçantë” për të lulëzuar.

Zambakët e paqes janë të njohur për gjethet e tyre të mrekullueshme me shkëlqim dhe lulet e bardha.

Ekspertët thanë: “Kur bëhet fjalë për lagështinë, zambaku i paqes ka nevojë për një strukturë të veçantë. Duhet të mbahen larg nga pjesët e ftohta dhe do të bëjnë më së miri në një dhomë të lagësht”.

Këto janë lulet më të mira për t'i rritur në shtëpi Këto janë lulet më të mira për t'i rritur në shtëpi
Reklama

Kjo do të thotë se banjo ose kuzhina është ideale për to.

Reklama

Ekspertët e Hammonds Furniture shtuan: “Megjithatë, ju mund ta vendosni zambakun tuaj të paqes në ekspozitë diku tjetër në shtëpinë tuaj dhe ta mjegulloni bimën çdo disa ditë. Kjo do të imitojë mjedisin e tyre”.

Mjegullimi mund të ndihmojë gjithashtu në shmangien e ujitjes së tepërt të bimës, një nga problemet më të mëdha kur bëhet fjalë për kujdesin e bimëve shtëpiake. Kur bëhet fjalë për ujitje, ekspertët rekomanduan ujitjen e një zambaku të paqes çdo javë.

Sidoqoftë, pronarët duhet të kontrollojnë dheun para ujitjes. Ekspertët thanë: “Nëse zambaku juaj i paqes po vyshket, ka shumë të ngjarë që ju duhet ta ujisni bimën pasi kjo është një shenjë e dehidrimit”.

Ide tepër të bukura për të rregulluar kopshtin: Si të bëni dhomën e qëndrimit ditor në kopshtin tuaj Ide tepër të bukura për të rregulluar kopshtin: Si të bëni dhomën e qëndrimit ditor në kopshtin tuaj
Reklama

“Megjithatë, nëse bima është e varur dhe gjethet e saj janë të verdha, ndaloni ujitjen pasi bima juaj është ujitur shumë dhe ka nevojë për pushim. Çdo lule e thatë ose gjethe e djegur tregon se bima juaj po vuan nga rrezet e tepërta të diellit dhe duhet të zhvendoset në një vend më të errët në shtëpi”. /Telegrafi/

Reklama