LAJMI I FUNDIT:

Vjeshta ka arritur – si të shmangni dritaret e mjegullta

Vjeshta ka arritur – si të shmangni dritaret e mjegullta

Periudha me vjeshtë të shiut sjell me vete kushte ndjeshëm të ndryshme të vozitjes pas ditëve të gjata dhe me diell të verës.

Me një përqindje të lartë të lagështisë në ajër, ka probleme me xhamat e mjegulluar në makinat tona.


Ne ju sjellim disa këshilla të dobishme se si ta zgjidhni me lehtësi këtë problem, transmeton Telegrafi.

1. Lani dritaret nga brenda

Lufta kundër xhamave të mjegulluar duhet të fillojë me pastrimin e duhur të xhamit brenda automjetit.

Ne shpesh e harrojmë këtë kur lajmë makinën, dhe ky është një gabim. Depozitat e yndyrës që grumbullohen në sipërfaqen e xhamit ngadalësojnë avullimin.

Dritaret e pastruara mirë nga brenda mund të japin rezultate çuditërisht të mira, veçanërisht në makinat që pinë duhan.

Rezultatet më të mira arrihen me një pastrues të zakonshëm xhami, atë që përdorni në shtëpi (mundësisht i pangjyrë me alkool).

2. Ndërroni filtrin e ajrit

Nëse dritaret vazhdojnë të mjegullohen edhe pas pastrimit të xhamit, ju rekomandojmë të kontrolloni filtrin e ajrit.

Papastërtitë dhe mbeturinat e gjetheve që grumbullohen atje, në mënyrë efektive mbajnë lagështinë gjatë motit me shi, i cili kthehet në avull që “ngjitet” në sipërfaqen e gotës kur aktivizohet filteri i ajrit.

Në shumicën e makinave, zëvendësimi i këtij filtri është i lehtë.

3. Hiqeni qafe lagështinë nga brendësia e veturave 

Gjatë periudhave me shi, ne gjithashtu sjellim sasi të caktuara uji në këpucët dhe rrobat tona kur hyjmë në makinë, kështu që zëvendësimi i tyre është shpesh i rekomanduar në mënyrë që edhe lagështi të kenë sa më pak.

Rekomandohet gjithashtu që pas një udhëtimi të gjatë, të ajrosni plotësisht makinën duke hapur të gjitha dyert për 2 deri në 3 minuta.

4. Përdorni kondicionerin

Nëse keni kondicioner në makinën tuaj, dhe makinat më moderne e kanë atë, përdorni atë.

Në shumicën e automjeteve, pas rreth dhjetë sekondave të kondicionimit të ajrit, avulli zhduket nga dritarja. Sistemi heq shpejt lagështirën e tepërt.

Përveç kësaj, ndezja e kondicionerit në dimër mbron kompresorin nga konsumimi dhe dështimet e kushtueshme. /Telegrafi/