LAJMI I FUNDIT:

Verifiko a je edhe ti voajer! Do të befasoheni se sa njerëz janë

Verifiko a je edhe ti voajer! Do të befasoheni se sa njerëz janë

Nuk do të besoni se njerëzit admirojnë të vështrojnë, madje edhe të spiunojnë të tjerët derisa janë duke bërë seks.

Reklama

Ekzistojnë lloje të ndryshme fetishesh, ndërkaq trendi i voajerizmit është në rritje. Mirëpo, shumica e njerëzve, për shkak të ndjenjës së turpit, nuk flasin për gjërat të cilat i eksitojnë.

Hulumtuesit kanadezë janë marrë me çështjen se deri në çfarë mase njerëzit janë çuditshëm.

Ata kanë bërë një hulumtim me 1.000 meshkuj dhe femra, i cili ka përfshirë pyetjet për interesimet e tyre seksuale dhe për atë se çka janë në gjendje të bëjnë për t’i realizuar ato, transmeton Telegrafi.

Rezultatet e hulumtimit janë botuar në revistën “The Journal of Sex Research”, ndërkaq kanë zbuluar që 46 për qind e njerëzve e duan voajerizmin, përkatësisht shikimin e të tjerëve gjatë aktit seksual, ndërkaq 35 për qind e tyre së paku një herë deri tani e kanë bërë atë.

Edhe meshkujt edhe femrat i duan voajerizmin dhe fetishizmin, por që meshkujt janë të prirë për ekzibicionizëm në kuptimin e aksionit para njerëzve të tjerë, ndërkaq femrat janë të prira për mazohizëm, përkatësisht përzierje të dhembjes me kënaqësinë.

Autorët e hulumtimit kanë theksuar që mazohizmi ndikon në ngritjen e eksitimit seksual te femrat.

45 për qind e njerëzve janë deklaruar që janë të interesuar për fetishe, mirëpo një numër i vogël njerëzish vërtet i do ato, përkatësisht e shndërrojnë fantazinë në realitet.

Mirëpo, një fantazi e realizojnë pothuajse të gjithë, – ajo është seksi në vendin, në të cilin janë krejtësisht të sigurt që do të mund të jenë të kapur në vepër.

Megjithatë, te njerëzit mbizotëron frika nga ajo që të tjerët do t’i konsiderojnë si krejtësisht “të çuditshëm”, prandaj as që flasim për fetishet e veta. /Telegrafi/