Katër ushtarë nga Peruja  kanë vdekur përderisa ishin duke bërë ushtrime në brigjet e deti që kishte rryma të forta.

Aksidenti tragjik ndodhi në një plazh pranë kryeqytetit Lima, kur ushtarët e Batalionit të Gjysmëpërçuesve 511 shkuan për një notim pas një vrapimi përgjatë plazhit.

Të katër ushtarët ishin të moshës midis 19 dhe 20 vjeç, ata vdiqën kur u zhyten në det, ndërsa u përplasen nga një valë e fortë. Pesë të tjerë u plagosën gjithashtu.