LAJMI I FUNDIT:

VARGJE

VARGJE

Poezi nga: Samuel Johnson
Përktheu: Alfred Kola

Kudo që hedh sytë, këtu-atje,
Gjithçka e çuditshme, por asgjë e re;
Punë e mund gjithë kohës pafund,
Punë e gabuar që s’të çon kund;
Fraza që koha tutje ka flakur,
Fjalë të trasha rrëmujshëm qasur,
Dredhi antike me shall e kapele,
Elegji dhe ode dhe sonete.