Valdrin Sahiti është disenjator i njohur në Kosovë. Që nga zgjedhja e Vjosa Osmanit presidente, ai është kujdesur vazhdimisht edhe për dukjen e saj. Ky i fundit, nga viti 2020 është i pajisur edhe me pasaportë diplomatike prej shtetit.

Pasaporta diplomatike është një prej dokumenteve të udhëtimit me të cilën pajisen politikanët e vendit, duke nisur nga presidentja, kryeministri, kryeparlamentari, deputetët, ambasadorët e konsujt dhe familjarët e tyre.

Por, pasaportë diplomatike prej shtetit të Kosovës i është dhënë edhe disenjatorit Valdrin Sahiti, i cili njëherit është stilist i presidentes Vjosa Osmani.

Foto: Valdrin Sahiti/Instagram

Demokracia.com ka siguruar Listën e Pasaportave Diplomatike të Republikës së Kosovës, e cila nuk është rifreskuar nga MPJD që nga viti 2020, pasi që aty figurojnë edhe shumë ish-posedues të mëhershëm të pasaportave diplomatike që i kanë dorëzuar ato pas ndërprerjes së mandateve.

Reklama
Reklama

Megjithatë, në mesin e atyre që vazhdojnë ta kenë në posedim pasaportën diplomatike të shtetit, që nga viti 2020 është edhe kreatori Valdrin Sahiti.

Foto: Demokracia

Sahiti nuk është i përfshirë në përfaqësimin diplomatik, por duket se ia ka dalë ta sigurojë një pasaportë diplomatike falë favorizimit nga shteti, pasi që fustanët e krijuar nga ai nuk i vesh vetëm presidentja Osmani, por edhe disa këngëtare me famë botërore.

Në dokumentin e siguruar nga Demokracia shihet se pajisja e Valdrin Sahitit me pasaportë diplomatike ishte direkt rekomandim i Ministres së Punëve të Jashtme dhe Diasporës.

Gazeta ka kontaktuar me Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, e cila udhëhiqet nga Donika Gërvalla – Schwarz, duke pyetur se kur i është dhënë saktësisht pasaporta diplomatike kreatorit Valdrin Sahiti dhe cili ka qenë arsyetimi zyrtar mbi bazën e të cilit i është dhënë ai dokument. Po ashtu, Demokracia.com ka provuar të mësojë edhe me rekomandim të cilit ministër i është dhënë pasaporta diplomatike disenjatorit në fjalë, por si zakonisht ky institucion nuk ka kthyer përgjigje.

Reklama
Reklama

Lidhur me këtë çështje, Demokracia i është drejtuar edhe vetë Sahitit, por as ai nuk ka pranuar të japë përgjigje për çështjen e pasaportës diplomatike.

Foto: Demokracia

“Kishe diçka për sfilatë”, është përgjigjur shkurtër Sahiti, kur i ka parë pyetjet e dërguara.