Në një kohë kur ngadalë i qasemi sistemeve me gjithnjë e më pak porte, arrin një laptop VAIO SX12, me ndoshta numrin më të madh të porteve në një model. Fotografia më poshtë ilustron se çfarë lloj portesh ofron laptopi.

Laptopi ka portat e mëposhtme: 3x USB-A, USB-C, HDMI, Ethernet, kartë SD, port VGA dhe foleja e kufjeve.

Brendia e pajisjes na sjell brezin e tetë Intel CPU në formën Core i5 ose Core i7 deri në 16GB RAM dhe SSD deri në 1TB.

VAIO ofron një bateri që zgjat deri në 14 orë, një tastierë me përmasa të gjera, një lidhje opsionale LTE, një trackpad multi-touch me dy tastiera, një sensor gjurmë gishtash, një shtresë mbrojtëseje prej 12.5 inçësh.

VAIO SX12 do të shfaqet së pari në Japoni me një çmim prej 1100 deri 2,000 dollarë, në varësi të pajisjeve për të cilat vendos përdoruesi dhe ngjyra e laptopit. /kp/Telegrafi/