0Shares

Le të punojë secili muskul - katër ushtrime për gjithë trupin, të cilat do t’i djegin yndyrat dhe do ta shpejtojnë metabolizmin tuaj.

Ushtrimet bëni tri herë në javë. Përsëritjen e çdo ushtrimi bëjeni pa pauzë, ndërsa pushimi në mes të ushtrimeve le të jetë maksimalisht 30 sekonda. Me kohë shpeshtoni ciklet e ushtrimeve (bëni dy deri në tri herë ciklin e përsëritjes së çdo ushtrimi).


Ngritja e baletit
Qëndroni pranë karriges me shputat e ngjitura dhe gishtat e drejtuar nga jashtë në formë të shkronjës ‘V’. Dorën e djathtë vendoseni në karrige, ndërsa të majtën në ijë. Ngadalë ngrituni në gishta sa më lartë që mundeni. Mbani këtë pozitë tri sekonda dhe pastaj ngadalë kthehuni në fillim. Kjo është një përsëritje, bëni 10-15 të tilla.


Kanotazh rrotullues
Merrni peshat dhe ngritni para jush në nivel me supet, shuplakat ktheni nga poshtë. Bëni një hap përpara me këmbën e djathtë dhe mbajeni përpara të majtës, lakoni gjunjët dhe ngadalë përkuluni përpara. Tërhiqni peshat drejt belit tuaj duke i rrotulluar duart drejt trupit. Ngadalë kthehuni në fillim. Kjo është një përsëritje, bëni 10-15 të tilla.


Përkulja ‘T’
Parakrahët vendosni mbi karrige, bërrylat janë të drejtuar nga jashtë, ndërsa kokën vendoseni mbi duar. Ngriteni këmbën e majtë nga pas në nivel me ijët, ndërsa gjurin e djathtë lakojeni pakëz. Ngadalë lakojeni gjurin e majtë duke e afruar shputën drejt prapanicës. Ngadalë kthehuni në fillim. Kjo është një përsëritje, bëni 10-15 të tilla, dhe pastaj të njëjtën bëjeni edhe me këmbën tjetër.


‘Helikopteri’
Qëndroni me shputa të zgjeruara deri në gjerësinë e ijëve dhe mbani peshat para jush. Gjunjët janë lehtë të lakuar, shuplakat të kthyera kah njëra-tjetra. Përkuluni pakëz përpara, kthehuni në të djathtë dhe ngriteni dorën e djathtë mbi kokë. Kthehuni në pozitën fillestare. Përsëriteni këtë në anën e majtë, bëni rreth 20 përsëritje.
/Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)