Departamenti i Mbrojtjes njoftoi të enjten një marrëveshje me vlerë rreth 119,2 milionë dollarë për karabina të serisë M4 5.56 mm.

Prodhuesit të njohur të armëve FN America LLC. i është dhënë kontrata nga Ushtria Amerikane për prodhimin e karabinave M4 dhe M4A1, transmeton Telegrafi.

“Vendet e punës dhe financimi do të përcaktohen me secilën mënyrë, me një datë të parashikuar të përfundimit të 30 janarit 2025”, sipas një njoftimi të fundit.

Seria M4 5.56 mm karabinë është një version kompakt i pushës M16A2.

M4A1 është plotësisht automatik dhe përfshin një përzgjedhës të paqëndrueshëm të kontrollit të zjarrit. Arma mund të montohet me Grenade M203A2,  Grenade M320A1 ose Sistemin e Qitjes me Mbështetje Modulare M26.

Tani për tani ka më shumë se 483,000 karabina M4 në inventarin e ushtrisë.

M4 është projektuar posaçërisht për lëvizjen e lehtë, shpejtësi dhe fiqunë e zjarrit. E provuar në operacionet luftarake ushtarake në të gjithë botën, ai është në një klasë vetvetiu si një sistem i armëve luftarake të shkallës së parë. /Telegrafi/