Pas përshkallëzimit të tensioneve mes Rusisë dhe Ukrainës, çmimi i gazit natyror sipas marrëveshjeve TTF në Evropë është rritur në 88 euro apo 14 për qind.

Çmimi sipas TTF-ve, një platformë virtuale e tregtimit të gazit natyror me seli në Holandë, javën e kaluar ishte rreth 77 euro.

TTF-të u rritën me 14 për qind në 88 euro në ditën e parë të tregtimit të javës.

Çfarë po bën Evropa për ta zgjidhur krizën me gaz? Çfarë po bën Evropa për ta zgjidhur krizën me gaz?

Çmimet vitin e kaluar në këtë kohë ishin 18 euro.

Vendet e Bashkimit Evropian aktualisht importojnë 90 për qind të gazit natyror. Rusia është vendi që furnizon më së shumti gaz natyror në Evropë.

Moska ka vendosur më shumë se 130 mijë ushtarë në kufi me Ukrainën, duke rritur frikën se Kremlini mund të nisë një ofensivë ushtarake kundër fqinjit të tij ish-sovjetik. /Telegrafi/