Më shumë se 200 organizata ishin viktima të një sulmi masiv DDoS, përfshirë institucionet qeveritare dhe parlamentin.

Në Belgjikë, një sulm kibernetik ndaj agjencive qeveritare, parlamentit, shkollave dhe institucioneve shkencore kryesisht paralizoi internetin.

Sulmi synoi ofruesin e internetit Belnet, i cili ka rreth 200 organizata dhe institucione dhe gjithashtu siguron rrjetin për qeverinë belge, transmeton Telegrafi.

Në një deklaratë, Belnet flet për disa valë të njëpasnjëshme në të cilat ndodhën sulmet.

Sulmi filloi të martën dhe bëri që faqet e internetit të bien për shkak të trafikut të shtuar.

Lidhja e internetit u ndërpre disa herë nga disa prej organizatave dhe institucioneve të mbështetura nga Belnet.

Belnet punoi me Qendrën për Sigurinë Kibernetike Belgjikë (CCB) për të shmangur sulmin.

“Ekipi pati sukses të martën në mbrëmje. Sulmi DDoS ishte aq i madh sa i gjithë rrjeti ynë ishte i mbingarkuar. Fakti që autorët vazhdimisht ndryshuan taktikat e tyre e bëri edhe më të vështirë neutralizimin”, shpjegon Dirk Haex, drejtor teknik në Belnet.

Kryerësi i panjohur

Sistemi është gati për përdorim përsëri, por duhet pasur kujdes nëse ndodhin sulme pasuese. Autorët nuk janë identifikuar ende. Belnet ka bërë një ankesë në Njësinë Federale Belge të Krimit në Kompjuter dhe po vazhdon të hetojë çështjen. /Telegrafi/