Një studim i ri me titull “Mospërputhjet gjinore në perceptimin e trupave të modeleve femërore”, është botuar kohët e fundit dhe zbuloi se gratë mbivlerësojnë tërheqjen e burrave për modelet e holla.

Shumë gra ndihen të pakënaqura me trupat e tyre për shkak të glorifikimit të modeleve shumë të holla në Victoria’s Secret dhe shfaqjeve të tjera të markave të modës së lartë.

Studimi i ri, i kryer nga Sarah N. Johnson dhe Renee Engeln, pyeti një grup prej 548 studentësh kolegji, të ndarë pothuajse në mënyrë të barabartë midis meshkujve dhe femrave. Atyre iu kërkua të vlerësonin trupat e modeleve të ndryshme femra.

Reklama

Të gjitha modelet besohej se ishin tipike të llojit që shpesh shiheshin në revistat e grave dhe nga të anketuarit u kërkua të vlerësonin madhësinë e modeleve. Njëra përfaqësonte modelet ‘shumë të holla’, ndërsa shtatë përfaqësonin modelet ‘shumë të plota’.

Reklama

Sipas studiuesve, ekziston një ‘keqkuptim paralel’ në të cilin burrat dhe gratë mbivlerësojnë shkallën që gjinia e kundërt do të tërhiqej nga trupat e hollë.

Studimi u shtri në 707 amerikanë të tjerë të moshës 18 deri në 86 vjeç, dhe këtë herë, femrat e përfshira kishin tendencën të vlerësonin trupat si ‘shumë të hollë’, ndërsa meshkujt u dhanë modeleve vlerësime të larta të atraktivitetit. Përsëri, burrat dhe gratë gabimisht supozuan se gjinia tjetër do t’i vlerësonte trupat e modeleve më lart sesa ndodhi në të vërtetë.

Reklama

Megjithëse studiuesit nuk mund të thonë me siguri se çfarë lloji trupi favorizohet nga burrat ose gratë, sepse studimi përdori vetëm një lloj trupi, ata ishin në gjendje të dilnin në përfundim se si gratë ashtu edhe burrat mbivlerësojnë mënyrën se si gjinia tjetër e shikon trupin ‘model’, tip që zakonisht portretizohet në media. /Telegrafi/

Reklama