LAJMI I FUNDIT:

Simptomat e para që tregojnë se në këmbë ju është formuar trombi: Këto grupe njerëzish janë të rrezikuara posaçërisht!

Simptomat e para që tregojnë se në këmbë ju është formuar trombi: Këto grupe njerëzish janë të rrezikuara posaçërisht!

Sinjalet e para që në vena ekziston ngjizje gjaku njerëzit zakonisht i injorojnë

Tromboza konsiderohet një ndër gjendjet më të rrezikshme për jetën e njeriut, transmeton Telegrafi.

Mund të zhvillohet madje edhe nëse nuk keni probleme të dukshme me qarkullimin e gjakut dhe enë e gjakut.

Më së shpeshti shfaqet në këmbë, ndërkaq në fazën e parë nuk jep pothuajse kurrfarë simptomash, mirëpo kur fillon të rritet, kërkon tretman urgjent, në mënyrë që të mos ndodhin pasoja të rrezikshme.

Këto janë simptomat e para që në këmbën tuaj është krijuar ngjizje, ndërkaq shumica e njerëzve i injorojnë!

– Ënjtja e butë në këmbë;
– Ndjenja e zjarrit apo e peshës në këmbë;
– Skuqje e lëkurës.

Në shumicën e rasteve pacientët kërkojnë ndihmë mjekësore vetëm kur ngjizja rritet dukshëm dhe bëhet e vështirë për t’u trajtuar.

Me gjendjen e përkeqësuar, në pjesën ku trombi është krijuar, shtohet ënjtja, ndërkaq zona merr ngjyrë të kaltër. Nëse injorohet, ekstremiteti në të cilin gjendet ngjizja mund të bëhet plotësisht i zi.

Trombi në këmbë zakonisht shfaqet në venat e kofshëve, pulpa të këmbëve apo përreth nyellit të këmbës.

Kush është më shumë i rrezikuar?

– Njerëzit të cilët shumë kalojnë ulur, duke drejtuar veturën apo në fluturimet e gjata me aeroplan;

– Njerëzit të cilët këndellen nga operacionet duke qëndruar shtrirë në krevat;

– Pacientët të cilët vuajnë nga venat e zgjeruara;

– Njerëzit me diagnozën e ngjizjes së përshpejtuar të gjakut;

– Shtatzënat (rreziku edhe më shumë rritet gjatë dhe pas lindjes);

– Personat me peshë të madhe trupore;

– Njerëzit e moshuar të cilët kryesisht rrinë ulur. /Telegrafi/


Në trend Shëndetësi

Më shumë
Thyerja e gishtit të madh: Shërimi është i gjatë dhe komplikimet janë të mundshme

Thyerja e gishtit të madh: Shërimi është i gjatë dhe komplikimet janë të mundshme

Shëndetësi
Kalo në kategori