Një shtëpi më e shëndetshme dhe më e qëndrueshme është diçka në të cilën të gjithë, nga beqarët te familjet, duhet të përqendrohen.

Shumë përmirësime të qëndrueshmërisë janë gjithashtu të shkëlqyera për buxhetin dhe ju ndihmojnë të kurseni në gjithçka, nga ushqimet te shërbimet komunale. Është një qasje e shkëlqyeshme që funksionon për t’ju ndihmuar financiarisht dhe emocionalisht, pasi shumë shikojnë një rritje të madhe në mirëqenien e tyre kur marrin qëndrueshmërinë si një nga vlerat e tyre thelbësore.

Me një përzierje të rinovimeve të shtëpive dhe ndryshimeve të stilit të jetës, ju mund të jetoni më të shëndetshëm dhe më të qëndrueshëm në më shumë kohë.

Çfarë e bën një shtëpi të qëndrueshme?

Ka disa gjëra që e bëjnë një shtëpi të qëndrueshme. Për ta bërë më të thjeshtë, ato mund të ndahen në tre kategori kryesore:

Uleni lirimin e dyoksidit të karbonit

Një shtëpi e qëndrueshme është ajo që ka një sasi të ulët të karbonit . Zvogëlimi i tij do të kërkojë disa mënyra të ndryshme, nga të bërit e shtëpisë tuaj më efikase deri te të qenit më i zgjuar me mbeturinat ose konsumimin e ushqimit.

Përdorimi i efektshëm i energjisë

Një shtëpi e zgjuar është një shtëpi e qëndrueshme sepse nuk përdor më shumë energji sesa i nevojitet. Ka kaq shumë mënyra se si ju mund të përmirësoni efikasitetin e shtëpisë tuaj gjithashtu, duke filluar nga ndërprerësit dhe përmirësimet buxhetore për investime më të mëdha ideale për kursime afatgjata.

Jetesa e qëndrueshme

Në fund, ju personalisht keni nevojë të jetoni më qëndrueshëm. Ju mund ta azhurnoni shtëpinë tuaj, ta bëni atë të kushtojë më pak, por nëse dilni dhe blini çdo ditë sende që nuk ju pëlqejnë dhe përfundoni thjesht duke i hedhur jashtë, atëherë nuk mund të prisni që shtëpia juaj ose mënyra e jetesës të jetë harmonike mjedisore.

Si mund ta bëni shtëpinë tuaj më të qëndrueshme?

Ka disa mënyra që ju mund ta bëni shtëpinë tuaj më të qëndrueshme.

Investoni në solar

Për të ulur gjurmët e karbonit dhe për të zvogëluar kostot e shërbimeve në planin afatgjatë, atëherë investimi në zgjidhje diellore është një nga opsionet më të mira që keni në dispozicion. Panelet diellore mund t’ju ndihmojnë të kurseni ekuivalentin e 50 pemëve çdo vit. Në krye të këtyre kursimeve të dioksidit të karbonit, do të shihni gjithashtu kursime të mëdha faturash.

Përmirësoni izolimin

Çdo energji që përdorni dhe e humbni është e dëmshme për mjedisin dhe portofolin tuaj. Thjesht duke kontrolluar gjendjen e izolimit tuaj dhe duke bërë azhurnimet e nevojshme, ju do të përfundoni duke kursyer shumë në kosto dhe të shijoni një shtëpi më të rehatshme.

Kopshti

Nëse dëshironi të shijoni një oborr të bukur, të kurseni në shpenzimet e ushqimit dhe të shijoni disa prodhime vërtet të shijshme, atëherë mënyra më e mirë është të krijoni kopshtin tuaj. Ju mund ta bëni këtë kaq lehtë, dhe në çdo lloj shtëpie. Edhe nëse nuk keni një hapësirë në oborrin e shtëpisë, ju mund të rritni prodhime dhe bimë brenda ose në ballkone. /Telegrafi/