LAJMI I FUNDIT:

Më shumë se një e treta e popullsisë së botës nuk e ka përdorur kurrë internetin

Më shumë se një e treta e popullsisë së botës nuk e ka përdorur kurrë internetin
IoT (Internet of Things) concept.

Rreth 2.9 miliardë (ose 37%) e popullsisë së botës nuk e ka përdorur kurrë internetin dhe shumica dërrmuese jeton në vendet në zhvillim.

Këto statistika janë pjesë e një raporti të ri të kryer nga Unioni Ndërkombëtar i Telekomunikacionit i Kombeve të Bashkuara. Në të njëjtën kohë, u zbulua një rritje e shpejtë e lidhjeve të reja globale të internetit, e cila u përshpejtua nga pandemia.

Sipas raportit, numri i njerëzve që përdorin internetin në mbarë botën u rrit nga 4.1 miliardë në 2019 në 4.9 miliardë në 2021. Kjo rritje gjatë pandemisë Covid-19 ka të ngjarë të jetë rezultat i mbylljes, fokusimit në punë dhe mësimit nga shtëpia.

Numri i përdoruesve globalë të internetit u rrit me më shumë se 10 për qind në vitin 2020, që është rritja më e madhe vjetore në këtë dekadë, thuhet në raport.

Megjithatë, kjo rritje në përdorimin e internetit është vetëm një pjesë e historisë. Një pjesë e konsiderueshme e përdoruesve të rinj të internetit gjatë pandemisë rrallë lidhen në internet, kryesisht përmes pajisjeve të përbashkëta me shpejtësi të kufizuar interneti.

Ekziston gjithashtu një ndarje e madhe digjitale që ndan kombet e pasura dhe vendet më të varfra në zhvillim. Kështu, 96% e atyre që ende nuk mund të lidhen me internetin bien në kategorinë e dytë.

Edhe pse numri i përdoruesve që nuk janë fare të lidhur me internetin është në rënie, ende ka një mundësi të madhe për rritje për kompanitë ndërkombëtare të teknologjisë. /Telegrafi/