Aloe vera qetëson dhe pastron sistemin e tretjes dhe ndihmon te kapsllëku. Ky ilaç i fuqishëm rekomandohet te rastet e shërimit të të thatit në lukth, te sindromat e zorrëve irritabile, celiakisë dhe sëmundjeve të Kronit.

Edona Llonçari
edona.lloncari@flp.com

Si vepron Aloe vera në organizmin tonë dhe sa është e rëndësishme, sepse në rend të parë pastron organet tona të tretjes nga shtresat dhe liron rezhdat të cilat gjenden në muret e zorrëve të holla por shërbejnë që të grumbullojnë të gjitha materiet ushqyese të cilat i marrim me ushqim apo në ndonjë mënyrë tjetër?

Çdo rezhdë zorrore ka materien e vet unike për të cilën është e ngarkuar që ta grumbullojë dhe ta dërgojë në qelizat tona të gjakut. Ndërkaq, qelizat e gjakut pastaj të gjitha materiet ushqyese dhe oksigjenin e dërgojmë tutje dhe përbëjnë bazën për funksionim të drejtë të organizmit tonë!

Me kalimin e viteve këto rezhda të zorrëve grumbullojnë papastërti të ndryshme dhe bëhen të ngjitshme dhe në këtë mënyrë edhe të paafta që të grumbullojnë materiet ushqyese.

Pasojë e kësaj është edhe problemi me materiet ushqyese në gjak dhe sërish pasojë e saj është numri i madh i problemeve shëndetësore, nga problemet kardiovaskulare deri te dobësimi i imunitetit dhe shfaqja e shumë sëmundjeve të tjera të këqija!

Mënyra e vetme që të kthehet gjendja e rrezikuar dhe të pastrohen rezhdat është me Aloe verën, sepse vetëm ajo ka ato materie specifike dhe të veçanta të cilat pastrojnë shtresat nga rezhdat e zorrëve, duke shkatërruar mikrobet e dëmshme dhe duke na liruar nga materiet e dëmshme të grumbulluara të cilat në prani të radikaleve të lira çojnë deri në inflamacione kronike dhe deri te kanceri!

Dobinë më të madhe shëruese Aloe vera e ka në traktin ganstrointestinal – organe të tretjes, kur rregullisht përdoret si pije në formë të xhelit të pastër të Aloe verës.

Aloe vera në organizmin e tretjes vepron shumëfish. Normalizon tretjen, absorbimin dhe eliminimin. Rregullon vlerën PH të lukthit dhe pengon një sërë sëmundjesh të cilat shfaqen si pasojë e çrregullimeve.

Kryen rolin e puferit dhe eliminon djegësirën. Ndihmon në ruajtjen e florës së shëndetshme të zorrëve. Pastron dhe rregullon funksionin e zorrëve të holla dhe të zorrës së trashë.

Normalizon jashtëqitjen dhe eliminon hemorroidet. Vepron në eliminimin e proceseve inflamatore të gjithë traktit digjestiv.

Thënë në mënyrë laike, aloe vera me veprimin e vet në organe të tretjes mundëson punën normale dhe ushqimin e të gjitha organeve të tjera, gjë që mund të thuhet përmirësim i gjendjes së përgjithshme shëndetësore dhe zvogëlim i lodhjes dhe i molisjes së organizmit.

Publikime të shumta flasinpër veprimin shërues të aloe verës në organet e tretjes. /Telegrafi/