Legjendat e boksit, Muhammad Ali, Mike Tyson dhe Lennox Lewis, që të gjithë kanë arritur të sigurojnë një vend në top dhjetëshe.

BoxRec ka publikuar listën me 50 boksierët më të mirë në peshat e rënda, duke i vlerësuar ata me pikë.

Legjenda Joe Luis u emërua si më i miri me BoxRec që e vlerësoi “Brown Bomber” me 1.012 pikë.

Muhammad Ali është në vendin e dytë me 757.9 pikë, ndërsa pas tij vijnë emra si Rocky Marciano dhe Sonny Liston.

Më poshtë keni listën e plotë me 50 boksierë në kategorinë e peshave të rënda:

Joe Baksi (1940-1954, 61-9-3): 109.8

Primo Carnera (1928-1946, 89-14-0): 111.2

Jimmy Ellis (1961-1975, 40-12-1): 114.2

Hasim Rahman (1994-2014, 50-9-2): 115.1

Karel Sys (1932-1954, 117-15-10): 115.4

Anthony Joshua (2013 – aktualisht, 23-1-0): 116.9

Credit: PA

Ernie Terrell (1957-1973, 46-9-0): 117.5

Henry Cooper (1954-1971, 40-14-1): 118.8

Bruce Woodcock (1942-1950, 35-4-0): 119.3

Oliver McCall (1985-2019, 59-14-0): 121.6

Deontay Wilder (2008 – aktualisht, 42-1-1): 122.8

Credit: PA

Ruslan Chagaev (1997-2016, 34-3-1): 123.1

Henry Akinwande (1989-2008, 50-4-1): 126.7

David Haye (2002-2018, 28-4-0): 133.4

Zora Folley (1953-1970, 79-11-6): 134.3

Bob Baker (1949-1959, 51-16-1): 134.4

Ken Norton (1967-1981, 42-7-1): 135.2

David Tua (1992-2013, 52-5-2): 137.8

Roscoe Toles (1931-1950, 45-10-6): 140.1

Chris Byrd (1993-2009, 41-5-1): 142.9

Jack Dempsey (1914-1927, 59-6-9): 146.7

Alexander Povetkin (2005 – aktualisht, 35-2-1): 148.3

Eddie Machen (1955-1967, 50-11-3): 157.1

John Ruiz (1992-2010, 44-9-1): 157.3

Clarence Henry (1948-1954, 34-6-1): 167.9

Elmer Ray (1933-1949, 99-23-11): 170.8

Tyson Fury (2008 – aktualisht, 30-0-1): 173.2

Credit: PA

Max Schmeling (1924-1948, 56-10-4): 183

Cleveland Williams (1951-1972, 80-13-1): 186.6

Melio Bettina (1934-1948, 83-14-3): 189.5

George Foreman (1969-1997, 76-5-0): 233.3

Nikolay Valuev (1993-2009, 50-2-0): 233.4

Bob Pastor (1935-1942, 53-7-5): 259.8

Jersey Joe Walcott (1930-1953, 50-20-1): 261.7

Ingemar Johansson (1952-1963, 26-2-0): 293.6

Floyd Patterson (1952-1972, 55-8-1): 321.5

Larry Holmes (1973-2002, 69-6-0): 330.3

Joe Frazier (1965-1981, 32-4-1): 340.3

Vitali Klitschko (1996-2012, 45-2-0): 349.2

Evander Holyfield (1984-2011, 44-10-2): 357.7

Credit: PA

Jimmy Bivins (1940-1955, 86-25-1): 389

Mike Tyson (1985-2005, 50-6-0): 392.9

Riddick Bowe (1989-2008, 43-1-0): 417

Gene Tunney (1915-1928, 79-1-4): 464.7

Wladimir Klitschko (1996-2017, 64-5-0): 537.5

Lennox Lewis (1989-2003, 41-2-1): 547.9

Sonny Liston (1953-1970, 50-4-0): 625.7

Rocky Marciano (1947-1955, 49-0-0): 692.2

Muhammad Ali (1960-1981, 56-5-0): 757.9

Joe Louis (1934-1951, 66-3-0): 1,012. /Telegrafi/

Credit: PA