Në seancën e sotme për rastin “Almiri”, ku për lënda është në rigjykim, Gjykata Themelore Kumanovë nuk e pranoi kërkesën e mbrojtjes, të mos merret për bazë ekspertiza e bërë neuropsikiatrike dhe teknike e Branisllav Stefanovski dhe ndihmëses Zoja Babinkostova, si dhe eksperti teknik Stoimko Zllatkovski.

Edhepse Gjykata e Apelit në Shkup, propozoi ekspertizë të re, Gjykata Themelore nuk e merr parasysh. Gjyqtarja Maja Denkovska tha se ekspertët që kanë bërë ekspertizën pavarësisht se u ka skaduar afati licencat, të njëjtit, figurojnë në regjistrin e ekspertëve të ministrisë së Drejtësisë.

Avokati i familjes Aliu, Asmir Alispahiq, thotë se refuzimi i kërkesës së tyre është një ndër arsyet se përse nuk kanë besim te gjykata. Mbrojtja gjithashtu ka dorëzuar kërkesë edhe te Gjykata e Apelit që procesi gjyqësor të bartet te Gjykata Themelore Shkup, por ende nuk është marrë ndonjë vendim.

Rasti “Almiri”, mbrojtja kërkon që lënda të gjykohet në Shkup Rasti “Almiri”, mbrojtja kërkon që lënda të gjykohet në Shkup

Edhe babai i Almirit, Sedat Aliu, thotë se nuk kanë aspak besim tek gjykata e Kumanovës.

Ndryshe, Almir Aliu humbi jetën më 25 qershor të vitit 2016, në incident kur Boban Iliq e shkeli me automjet katërvjeçarin. Seanca e ardhshme është caktuar më 16 maj./Telegrafi/