0Shares

Ministria e Drejtësisë ka publikuar draftin e propozim-ligjit për Prokurorinë Speciale, me të cilin pritet të ndryshohen kompetencat e prokurorisë për veprat penale.

Deri tani Prokuroria Speciale ka qenë kompetente të hetojë dhe ndjek penalisht veprat të cilat kanë dalur nga përmbajtje e përgjimeve ilegale e komunikimeve mes viteve 2008 dhe 2015, të njohura në opinion si “bomba”, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Me propozimin e Ministrisë së Drejtësisë parashihet që PSP të mund të hetojë dhe ndjek penalisht veprat nga presidenti i Maqedonisë, ambasadorë dhe përfaqësues tjerë të jashtëm dhe persona të emëruar nga presidenti, të zgjedhur ose emëruar nga Kuvendi, Qeveria, në gjykata, prokurori, Këshillin Gjyqësor dhe kryetarët e komunave.

Parashihet që PSP të ndjek penalisht edhe persona të partive politike, si dhe nga fusha e ambientit jetësor, trashëgimisë kulturore, financave publike, ekonomi, forcat e armatosura dhe tjera./Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)