Katër gjyqtarë, të cilët opinioni i njeh nga bisedat të përgjuara, tani gjenden në një raport të veçantë nga Prokuroria Speciale Publike. PSP përmblodhi bombat në të cilat përmenden apo diskutohen gjyqtarët Aleksandra Zafirovska, Jovo Vangelovski, Sofia Llaliçiq dhe Svetlana Kostova zbulojnë detajet e bisedimeve akoma të papublikuara, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Kështu, në pjesën e gjykatësit nga gjykata penale, Laliçiq, e cila në bisedat e përgjuara telefonike bisedonte me ish-kreun e DSK-së Sasho Mijallkov. PSP gjithashtu zbulon se si është bërë emërimi i gjyqtarit të saj. Duke kujtuar thirrjet telefonike që nuk janë shpallur, nga PSP theksojnë se zgjedhjet kishin kohë që ishin planifikuar dhe janë dakorduar midis përfaqësuesve të ekzekutivit dhe gjyqësorit, njofton televizioni “Telma”

Zgjedhja e njërës prej dy komisioneve, ku Laliçiq hyri në intervistë, nuk ishte aksidentale, ndërsa veçanërisht është bërë kujdes që të mos e dinte se ajo ishte i favorizuar, thuhet në raportin e PSP-së.

Nga përgjimet e papublikuara, PSP zbulon se Laliçiq kishte frikë se çfarë do të shkruante media.

PSP: Svetllana Kosotova ka punuar paralelisht edhe si gjyqtare edhe në DSK PSP: Svetllana Kosotova ka punuar paralelisht edhe si gjyqtare edhe në DSK

“Lidhjet e saj me pushtetin ekzekutiv nuk përfundon me zgjedhjen për gjyqtare, por përkundrazi është intensifikuar më tej. Kënaqjen e interesave private të saj dhe interesat e të afërme të saj, për ndarjen e informacionit të fituar gjatë kryerjes funksionit për qëllime që nuk ishin të lidhura me detyrat gjyqësore, duke u takuar personat e tretë me gjendjen e brendshme dhe marrëdhëniet në gjykatë, sjelljen e padenjë në marrëdhëniet personale dhe shoqërore duke i lejuar ata për të ndikuar në mënyrë të papërshtatshme në sjelljen e saj në kryerjen e funksionit, janë vetëm disa nga mënyrat në të cilën ka përdorur fuqinë që sjell funksioni gjyqësore”. /Telegrafi/