Kreatori i njohur shqiptar, Valdrin Sahiti rezultoi që është i pajisur me pasaportë diplomatike që nga vitit 2020.

Nga Presidenca e Kosovës kishin deklaruar se presidentja Vjosa Osmani nuk i ka lëshuar pasaportë diplomatike askujt. Këshilltari për media i presidentes, Bekim Kupina, deklaroi se presidentja nuk ka kompetencë për të lëshuar pasaporta diplomatike.

“Presidentja as nuk lëshon e as nuk merr pasaporta diplomatike. Pra, nuk i ka lëshuar pasaportë diplomatike asnjëherë askujt. Për qindra pasaporta të raportuara në media, pyetjet duhet të drejtohen tek Qeveria paraprake, sepse janë lëshuar gjatë qeverisjes së tyre”, kishte thënë Kupina.

Foto: Valdrin Sahiti/Instagram

Pasaportë diplomatike për Valdrin Sahitin, reagon zyra e presidentes Osmani: Nuk i kemi lëshuar asnjëherë askujt Pasaportë diplomatike për Valdrin Sahitin, reagon zyra e presidentes Osmani: Nuk i kemi lëshuar asnjëherë askujt

Ndërsa, së fundmi avokati, Durim Berisha përmes një postim në Facebook, ka bërë të ditur se ka parashtruar një kërkesë në zyrën e Kryeprokurorit të Shtetit për inicimin e një hetimi mbi mënyrën e pajisjes me pasaportë diplomatike të Sahitit.

Reklama
Reklama

Foto: Durim Berisha/Facebook

Në përgjigjen e zyrës së Prokurorit të Shtetit të Kosovës thuhet se kërkesa i është dërguar Kryeprokurorit të Prokurorisë Themelore në Prishtinë, e cila ka kompetenca për të zhvilluar hetimet e rastit.

Theksojmë që pasaporta diplomatike është një prej dokumenteve të udhëtimit me të cilën pajisen politikanët e vendit, duke nisur nga presidentja, kryeministri, kryeparlamentari, deputetët, ambasadorët e konsujt dhe familjarët e tyre. /Telegrafi/