Një betejë e pamundur u zhvillua mes një pitoni dhe një leopardi.

Dyshja fillimisht i kishte sytë e tyre në një impala, por pitoni më pas vendosi të provonte fatin e tij me leopardin, transmeton Telegrafi.

Fillimisht i kapur nga rojet, macja e madhe u hodh në ajër dhe rrëshqiti me putrat e saj të mëdha ndërsa pitoni u përpoq ta lidhte atë me trupin e tij.

Shikuesit ishin të sigurt se leopardi tashmë do të ngordhte, pasi ishte i bllokuar fuqishëm nga pitoni.

Por macja e madhe arriti të zhbllokojë rrugën e tij për të shpëtuar dhe të sigurojë një kafshim përfundimtar vrasës.

Reklama

Majk, një kameraman tha: “Ishte një emocion për të parë fuqinë e një leopardi në veprim ndërsa gjuante impala. Kemi pritur rreth 15 minuta, impala ishte e kujdesshme dhe leopardi në dukje shumë i durueshëm”.

Reklama

“Ne e kuptuam që pitoni tashmë ndërroi cakun, tashmë ai po synonte leopardin. Ishte një tronditje e madhe kur e vërejtëm atë, ishim shumë të shqetësuar kur aksioni ndaloi dhe pitoni dukej se po fitonte, mirëpo leopardi u mundua dhe arriti ta mbërthej, pastaj kafshoi kokën e gjarprit”. /Telegrafi/