Kur kanë mbetur edhe 300 vendvotime, procesi i numërimit të votave për zgjedhjet parlamentare 2021 ka përfunduar në 10 qarqe.

Vetëm në Tiranë dhe Durrës është duke vijuar numërimi.

Partia Socialiste ka triumfuar gjashte prej tyre, përkatësisht në Elbasan, Korçë, Vlorë, Gjirokastër, Fier dhe Berat, ndërsa Partia Demokratike ka fituar në Shkodër, Lezhë, Dibër dhe Kukës, shkruan Telegrafi.

Qarku i Shkodrës

Partia Demokratike – 5 deputetë
Partia Socialiste – 2 deputetë
Partia Socialdemokrate – 2 deputetë
Lëvizja Socialiste për Integrim – 1 deputetë

Numërohen mbi 95 për qind të vendvotimeve – Edi Rama drejt mandatit të tretë Numërohen mbi 95 për qind të vendvotimeve – Edi Rama drejt mandatit të tretë

Qarku i Kukësit

Partia Demokratike – 2 deputetë
Partia Socialiste – 1 deputetë

Qarku i Lezhës

Partia Demokratike – 4 deputetë
Partia Socialiste – 3 deputetë

Reklama

Qarku i Dibrës

Partia Demokratike – 3 deputetë
Partia Socialiste – 2 deputetë

Reklama
PS triumfon në Elbasan, Vlorë, Gjirokastër, Fier, Korçë dhe Berat - rrëmben 74 deputetë PS triumfon në Elbasan, Vlorë, Gjirokastër, Fier, Korçë dhe Berat - rrëmben 74 deputetë

Qarku i Durrësit, duke u numëruar

Partia Socialiste – 8 deputetë
Partia Demokratike – 6 deputetë

Qarku i Tiranës, duke u numëruar

Partia Socialiste – 18 deputetë
Partia Demokratike – 15 deputetë
Lëvizja Socialiste për Integrim – 2 deputetë
Partia Socialdemokrate – 1 deputetë

Qarku i Elbasanit

Partia Socialiste – 8 deputetë
Partia Demokratike – 6 deputetë

Qarku i Fierit

Partia Socialiste – 9 deputetë
Partia Demokratike – 6 deputetë
Lëvizja Socialiste për Integrim – 1 deputetë

Qarku i Beratit

Partia Socialiste – 5 deputetë
Partia Demokratike – 2 deputetë

Reklama

Qarku i Korçës

Partia Socialiste – 6 deputetë
Partia Demokratike – 5 deputetë

Mbesin për t'u numëruar 350 vendvotime – vijon beteja vetëm në Tiranë e Durrës Mbesin për t'u numëruar 350 vendvotime – vijon beteja vetëm në Tiranë e Durrës

Qarku i Gjirokastrës

Partia Socialiste – 3 deputetë
Partia Demokratike – 1 deputetë

Qarku i Vlorës

Partia Socialiste – 8 deputetë
Partia Demokratike – 4 deputetë

Reklama

PS ka 74 mandate, ndërsa PD 59 mandate, LSI 4 dhe PSD 3 mandate.

Nga 5,199 qendra votimi deri më tani janë numëruar 4,855.

PS shpall fitoren në orën 18:00 nga sheshi 'Skënderbej' në Tiranë PS shpall fitoren në orën 18:00 nga sheshi 'Skënderbej' në Tiranë

Sipas Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, përcjell Telegrafi, Partia Socialiste ka marr 709,720 vota apo 48.67 për qind, ndjekur nga Partia Demokratike me 574,532 vota apo 39.4 për qind.

Lëvizja Socialiste për Integrim ka marr 100,059 vota apo 6.86 për qind dhe Partia Socialdemokrate me 32,673 vota apo 2.24 për qind.

Reklama

Në këto zgjedhje kanë pasur të drejtë të votojnë 3,588,869 qytetarë me të drejtë vote.

Për 140 vende në Parlamentin shqiptar kanë garuar 1,841 kandidatë nga 13 parti, koalicione apo të pavarur. /Telegrafi/