LAJMI I FUNDIT:

Partneri im nuk shkon mirë me prindërit e tij: Ç’do të thotë kjo për lidhjen tonë?

Partneri im nuk shkon mirë me prindërit e tij: Ç’do të thotë kjo për lidhjen tonë?

Mund të keni dëgjuar që mënyra se si partneri juaj ndërvepron me prindërit e tij mund t’ju japë të dhëna se si do t’ju trajtojë në marrëdhënien tuaj. Por realiteti i këtij nocioni mund të bëhet pak i turbullt

Në fund të fundit, jo të gjithë kanë marrëdhënien më të mirë me prindërit e tyre, por kjo nuk do të thotë automatikisht se ata do të jenë një partner i tmerrshëm.


Pra, çfarë përfundimesh mund të nxirren nga mënyra se si marrëdhënia e një personi me prindërit e tyre mund të përkthehet në një partneritet romantik?

Së pari, mbani në mend se dinamikat e familjes janë kryesisht jashtë kontrollit të një personi të vetëm, kështu që një dinamikë e ndërlikuar nuk reflekton domosdoshmërisht se si një person i trajton të gjithë njerëzit në të gjitha marrëdhëniet.

“Familjet janë entitete të fuqishme dhe një anëtar i një familjeje është shpesh i pafuqishëm ndaj dinamikës së përgjithshme të një familjeje”, thotë psikologu klinik John Mayer, PhD. Si rezultat, dikush mund të zhytet në situata të mira dhe të këqija familjare pa pasur shumë aftësi për të bërë asgjë për këtë.

Thënë kjo, nuk është domosdoshmërisht një shenjë se lidhja juaj do të shkojë keq, por ka disa gjëra që duhet të keni parasysh në këtë rast, shkruan Well&Good.

E para është se, edhe pse nuk keni nevojë të vraponi prej ti ngaqë diçka nuk shkon mirë, dijeni se realiteti mund të ndikojë tek ata në një mënyrë që mund të ndikojë në marrëdhënien tuaj.

Psikologia klinike Karin Anderson Abrell, PhD, pajtohet, duke vënë në dukje se marrëdhënia e një personi me familjen e tyre ka një ndikim “të madh dhe të thellë” në mënyrën se si ata do të veprojnë në marrëdhëniet e tjera, pavarësisht nëse i pëlqen apo jo.

“Kjo përfshin të mirat dhe të këqijat – duke përfshirë mosfunksionimin,” thotë ajo.

Si të vlerësoni nëse marrëdhënia e ashpër e një partneri me prindërit e tyre është “një lajm i keq” për romancën tuaj!

Është vetëm një shenjë e keqe nëse ata nuk kanë një kontroll mbi situatën e tyre familjare, nuk janë të vetëdijshëm se si po ndikohen prej saj, ose janë në mohim ose shpesh duke e justifikuar atë. Shumë njerëz vijnë nga familje vërtet toksike, por kanë punuar dhe punojnë me veten për të dalë nga ai lloj rrethi vicioz.

Nëse partneri juaj është në mohim të dinamikës negative të familjes, ky mund të jetë një problem. Duke pasur parasysh këto situata, rrjedh se komunikimi është një komponent thelbësor i ngacmimit se ku bie situata specifike e partnerit tuaj.

“Merrni detaje,” thotë Dr. Mayer. “Duhet të zbuloni pse.”

Bisedoni me ta, si ata planifikojnë t’i qasen këtij roli. Në disa raste, mund të përfshijë terapi për t’i ndihmuar ata të përballen me çështje të caktuara, citon Anabel.

“Në fund të fundit, ndërgjegjësimi i tyre për situatën dhe se si ajo ka ndikuar tek ata është e rëndësishme,” thotë Dr. Abrell. /Telegrafi/