Qytetarët anglez janë paralajmëruar për temperatura ekstreme për herë të parë në Angli, ku ato do të mund të arrijnë deri në 40 gradë Celsius.

Parashikuesit tani thonë se ka një 80 për qind ka gjasa që merkuri të arrijë temperaturën më të lartë rekord ndonjëherë në Mbretërinë e Bashkuar prej 38.7C të vendosur në Kopshtin Botanik të Universitetit të Kembrixhit më 25 korrik 2019.

Ekziston mundësia që temperaturat të arrijnë 40 gradë Celsius diku në Britani të Madhe, raporton skynews.

Parashikuesi tha se “magjia e jashtëzakonshme e nxehtë” do të sjellë “ndikime të mëdha tek njerëzit dhe infrastruktura”.

Priten “efekte të pafavorshme shëndetësore në mbarë popullatën”, gjegjësisht nuk do të kufizohet vetëm tek ata që janë më të prekshëm nga nxehtësia ekstreme.

Reklama
Reklama

Transporti publik gjithashtu mund të ndikohet nga temperaturat e larta, të cilat mund të shkaktojnë
ndërprerjen e përkohshme për shkak të ndikimit të nxehtësisë në linjat hekurudhore.

“Network Rail” njoftoi gjithashtu se mund të duhet të zbatohen shpejtësi më të ngadalta dhe u kujtoi njerëzve që të marrin ujë me vete gjatë udhëtimeve. /Telegrafi/