Tregimet për njerëzit të cilët arrijnë nga lecka në pasuri të mëdha janë të rralla, por jo të pamundura. Besimi në veten tuaj është e vetmja rrugë drejt suksesit.

Eric White, 33-vjeçar nga Luiziana nuk ishte aq i lumtur gjatë jetës së tij. Ai doli nga shkolla në klasën e nëntë me aftësi leximi të klasës së dytë. Ai kujton se “duke u rritur, gjërat nuk ishin të lehta” dhe ai “vështirë se mund të shqiptonte edhe emrin e tij”.

Në moshën 15 vjeçare, ai përfundoi si i pastrehë për 8 muaj. Megjithatë, ai ishte i mirë në ndërtimin e një gjëje dhe ai vendosi të përsosë aftësitë e tij. Ai besoi në vetvete, duke pretenduar se ai “me të vërtetë mund të bënte diçka”.

Ai filloi të punojë për një kompani lokale ndërtimi për të paguar faturat e tij dhe për të ushqyer bijën e tij, por përfundimisht mori një punë me një kompani me bazë në Baton Rouge.

Ai kujton se punëdhënësi i tij “e mori atë nën krah” dhe e mësoi atë për kompaninë, kështu që, brenda 6 muajve, ai tashmë po administronte ekipin.

White, u përpoq të fitonte më shumë para duke punuar në shitje automobilash, por ai pretendon se ai nuk ishte i prerë për punën. Ai më vonë ka punuar për një kompani tjetër që ofroi më shumë para, dhe përfundimisht filloi biznesin e tij, të quajtur ‘Cool Pools’.

Ishte një sukses i madh, dhe ai e shiti atë për mbi një milion dollarë!

Tjetra, për të mbajtur veten të zënë dhe për të përmbushur pasionin e tij, ai themeloi Zydeco Construction në Luiziana Jugore, e cila tani krijon “pellgje noti” me ujë të kaltër dhe rërë përreth, që kushton rreth 18 mijë euro.

Ai shpjegoi:

“Është diçka që me vite e mendoja me vete, “’Po sikur dikush të kuptonte një mënyrë për ta kthyer një pellg në parajsë?” Doja të siguroja këtë shërbim dhe doja të isha i pari që e bëri këtë. Unë bëra aq kërkime sa munda dhe i zbatova në ndërtimin e këtyre pellgjeve”.

Ai shton se asnjë nga krijimet e tij nuk janë kurrë të njëjta dhe pellgjet janë një parajsë e vërtetë! “Gjithmonë ka qenë një ëndërr e imja për të bërë këto gjëra të ndryshme. Unë jam gati të kuptoj një mënyrë për t’i bërë gjërat të ndodhin. Mund të shikoj çdo situatë dhe të arrij një mënyrë për ta rregulluar atë. Më pëlqen të qëndroj në treg për gjërat që shumica e kompanive nuk ofrojnë, veçanërisht idetë me porosi të peizazhit në oborrin e shtëpisë ”. /Telegrafi/