“Netët Korçare të Poezisë”, të organizuara në qytetin e Korçës nga bashkia, tashmë janë bërë traditë e njohur në vend.

Poetët e ftuar nga Shqipëria e Kosova, Maqedonia e Veriut dhe Mali i Zi, por dhe më gjerë nga Ballkani, Rumania, Turqia, etj., mblidhen, njohin Korçën dhe traditat qytetare dhe lexojnë poezitë e tyre gjatë tri netëve.