LAJMI I FUNDIT:

Nëse semaforët nuk funksionojnë, kush ka përparësi në kryqëzim? Vetëm shoferët më të mirë do ta dinë përgjigjen menjëherë

Nëse semaforët nuk funksionojnë, kush ka përparësi në kryqëzim? Vetëm shoferët më të mirë do ta dinë përgjigjen menjëherë

Si do të reagonit?

Reklama

Shumica e aksidenteve të trafikut ndodhin nga mosrespektimi i shenjave dhe rregullave, por ndonjëherë ndodhin për shkak të mosdijes së shoferëve, transmeton Telegrafi.

Në situatën e paraqitur në foto, semaforët në kryqëzim nuk funksionojnë, dhe makina blu mbylli hyrjen në kryqëzim për makinën numër 3, e cila ndodhet pas saj, përpara hyrjes në kryqëzim.

Detyra juaj është t’i përgjigjeni saktë pyetjes – kush ka përparësi?

Na tregoni se çfarë mendoni.

Kjo është përgjigjja:

Duke qenë se nuk funksionojnë semaforët, situata është e njëjtë si kur kryqëzimi nuk është i rregulluar, të gjitha automjetet vijnë nga rrugë të së njëjtës rëndësi.

Në atë rast zbatohet rregulli i anës së djathtë që thotë se në kryqëzim mjeti që ruan drejtimin e lëvizjes ka përparësi ndaj mjetit që vjen nga kahu i kundërt dhe kthehet majtas.

Gjithashtu, drejtuesi i mjetit numër 3 nuk bën të hyjë në kryqëzim, edhe pse mund të ketë përparësi, pasi për shkak të dendësisë së qarkullimit do të ndalet në kryqëzim dhe në këtë mënyrë do të pengojë qarkullimin normal. Për atë arsye shoferi në automjetin 3 duhet të presë, nuk duhet të hyjë në kryqëzim.

Shoferi i automjetit numër 1 kthehet majtas dhe është i detyruar të lejojë mjetin që vjen nga kahu i kundërt dhe mban drejtimin e lëvizjes.

Pra, radha e kalimit të automjeteve nëpër kryqëzim është: 2, 1, 3.

E dinit përgjigjen?

/Telegrafi/

Në trend Stil

Më shumë
Një kryqëzim midis një bulldogu dhe një chihuahua, mund të habiteni se si duket

Një kryqëzim midis një bulldogu dhe një chihuahua, mund të habiteni se si duket

Libri i madh i kafshëve
Nëse bojleri juaj lëshon këtë tingull – mund t'ju vrasë

Nëse bojleri juaj lëshon këtë tingull – mund t'ju vrasë

Bëje vet
Aty ku vdekja nuk do të thotë lamtumirë: Në një pjesë të largët të Indonezisë, të ndjerët - dhe trupat e tyre - mbeten pjesë e familjes

Aty ku vdekja nuk do të thotë lamtumirë: Në një pjesë të largët të Indonezisë, të ndjerët - dhe trupat e tyre - mbeten pjesë e familjes

Lifestyle
10 shenja që tregojnë se ju kanë bërë magji!

10 shenja që tregojnë se ju kanë bërë magji!

Lifestyle
Si t’i ndihmoj të dashurit me numër të vogël të centimetrave

Si t’i ndihmoj të dashurit me numër të vogël të centimetrave

Intimitet dhe Pasion
Duke i rritur këto bimë, do të shpëtoni nga mushkonjat në mënyrë natyrale

Duke i rritur këto bimë, do të shpëtoni nga mushkonjat në mënyrë natyrale

Lule
Kalo në kategori