LAJMI I FUNDIT:

Në të ardhmen përdoruesit e iPhone do të jenë në gjendje ta përdorin pajisjen edhe kur bie shi

Në të ardhmen përdoruesit e iPhone do të jenë në gjendje ta përdorin pajisjen edhe kur bie shi

Apple ka siguruar një patentë që sugjeron se iPhone do të bëhet i përshtatshëm për t’u përdorur në shi.

Reklama

Ndonëse gjitha modelet e fundit të iPhone janë me ndërtim rezistent ndaj ujit, përdorimi i iPhone në shi nuk është aq i lehtë, transmeton Telegrafi.

Pikat e ujit në ekran e bëjnë të vështirë për përdoruesit që të shtypin ose të kenë qasje në zona të ndryshme në ekran.

Apple duket se është në plane për të trajtuar këto çështje duke sjellë veçori duke përfshirë një modalitet të lagësht. Kompania Cupertino mund t’ju mundësojë gjithashtu modeleve të saj të ardhshme të iPhone të zbulojnë ndryshimet në mjedis për të rregulluar ndjeshmërinë e tyre në prekje.

E dhënë nga Zyra e Patentave dhe Markave të Shteteve të Bashkuara (USPTO), patenta sugjeron që Apple po planifikon të modifikojë iPhone-in me aftësinë për të punuar gjatë “një ngjarjeje të ekspozimit ndaj lagështirës”, siç është shiu.

Kjo do të përdorte sensorët e integruar të presionit dhe lagështisë për të detektuar ujin dhe në përputhje me rrethanat të rregullojë softuerin. /Telegrafi/