Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, tha se Deklarata e Pavarësisë së Amerikës prezantoi kthesën e madhe në historinë botërore, pasi historia moderne politike nuk mund të kuptohet shumë më pak e vlerësuar pa revolucionin amerikan dhe Deklaratën e Pavarësisë.

Këto komente kryeministri Kurti i bëri sot në pritjen e organizuar nga Ambasada Amerikane në Kosovë, me rastin e shënimit të 246 vjetorit të Pavarësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

“Në fund të shekullit të 20-të, ndërhyrja humanitare e udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara dhe e udhëhequr nga ideja e supremacisë së të Drejtave të Njeriut mbi sovranitetin shtetëror, do të siguronte mbijetesën e popullit të Kosovës. Sot, ne jemi të përkushtuar ndaj jetës, lirisë, dhe kërkimit të lumturisë për vendin tonë, për rajonin tonë dhe më gjerë, pavarësisht nga raca, etnia, ngjyra, feja, bindjet politike, orientimi seksual ose çdo dallim tjetër real ose i perceptuar“, tha ai.

​Ambasadori Hovenier: Kjo është arsyeja pse SHBA-të e kanë përkrahur pavarësinë e Kosovës ​Ambasadori Hovenier: Kjo është arsyeja pse SHBA-të e kanë përkrahur pavarësinë e Kosovës

Kurti shtoi se në fillim të shekullit të 20-të, shqiptarët luftonin për të siguruar vendin e tyre në mesin e kombeve të pavarura të botës, dhe liderët tanë të atëhershëm i kishin shpresuar edhe idealet amerikane të Presidentit Wilson. /Telegrafi/